Canet de Mar

Sabotegen les creus grogues de la platja de Canet i l'enfrontament acaba amb 3 ferits

Un dels ferits és el regidor de la CUP al consistori Marc Jiménez

Actualitzat

Un grup d'encaputxats ha irromput aquest dilluns a la tarda a la platja de Canet i ha trencat i retirat les creus grogues col·locades en suport dels polítics empresonats. En aquell moment, segons fonts policials, un grup de persones custodiaven les creus i s'hi han enfrontat. L'enfrontament ha acabat amb tres activistes ferits lleus.

Un dels ferits és el regidor de la CUP a Canet Marc Jiménez. En declaracions a TV3, ha assegurat que les persones que s'enduien les creus l'han tirat a terra i un home li ha posat una creu al coll perquè no es pogués moure. Mentre estava immòbil, segons ha dit, li clavaven cops i puntades de peu.

La picabaralla ha començat quan uns vint encaputxats s'han acostat al lloc on s'estaven els veïns i els han increpat per la presència de les creus en suport dels presos.

El CDR de Canet ha denunciat els fets i l'Ajuntament del municipi ha condemnat "la intrusió i la violència que han patit les persones que pacíficament recordaven els qui estan privats de llibertat":

 

 


 

Condemna de Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha condemnat l'actuació a través de Twitter i ha lamentat que aquest tipus d'"agressions del feixisme unionista" continuïn "impunes".

També aquest diumenge hi va hever enfrontaments verbals a la platja de Llafranc, a l'Alt Empordà, entre partidaris i detractors de les desenes de creus grogues que omplien la sorra promogudes pels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Concentració a Canet

Al vespre, desenes de persones s'han concentrat per rebutjar els fets del matí. En l'acte, un dels tres ferits ha demanat no caure en provocacions. L'alcaldessa de Canet, Blanca Arbell, ha anunciat a Catalunya Ràdio que el consistori estudia querellar-se contra el grup que ha agredit tres veïns del poble.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCDR
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut