Verges

Un grup d'encaputxats despenja estelades a Verges i amenaça els veïns

Els Mossos han identificat tres dels encaputxats i l'Ajuntament de Verges ha presentat denúncia per amenaces

Actualitzat

Un grup d'encaputxats ha despenjat estelades i llaços grocs aquest dimarts a la nit a Verges, al Baix Empordà. Els fets han passat cap a les dotze de la nit, quan sis o set persones tapades amb bufs i passamuntanyes han començat a arrencar banderes dels carrers. 

Un grup de veïns ho han vist i els han demanat que paressin. Aleshores hi ha hagut un enfrontament, amb moments de tensió, amenaces verbals i també amb un ganivet de grans dimensions que un dels encaputxats ha dirigit al ventre de dos veïns.    

L'acció no ha anat a més, però els Mossos han acabat identificant tres dels encaputxats, coneguts per accions similars en altres municipis. Segons els testimonis, els encaputxats duien símbols de Tabàrnia i van dir que venien del Mareme

L'alcalde de la localitat ha explicat els fets a través de Twitter i ha difós un dels vídeos que han gravat els veïns.  


Aquest dimecres al matí, l'Ajuntament de Verges ha presentat una denúncia per amenaces i desordres públics.

 

            

Segons la regidora de Verges Susanna Ribas, que va presenciar els fets, a més de treure estalades i llaços els encaputxats tenien clar quin era el seu objectiu. 
 

"Busquen la provocació i que tu arribis a agredir-los a ells. Tota l'estona van tapats però a mi em van dir: 'M'és igual que vinguin els Mossos, a mi ja m'han identificat altres vegades'.''
 

La regidora ha dit que aquestes situacions suposen un "perill públic" i que s'hi ha de fer "alguna cosa" perquè "si això ho haguessin fet els CDR ja els haurien titllat de terroristes". L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, per la seva banda, ha anunciat que el municipi continuarà penjant estelades i que no permetran que es tornin a produir fets com aquests.

A través de Twitter, el president Carles Puigdemont ho ha qualificat de "pur terrorisme". 
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut