Tunis

Un grup de pirates informàtics ataca webs oficials de Tunísia per denunciar la censura

Un grup de pirates informàtics han atacat, durant les últimes hores, diverses pàgines d'organismes oficials de Tunísia per alertar del nivell de censura de què són víctima els ciutadans d'aquest país. Entre els llocs atacats pels "hackers" hi ha els webs del Ministeri d'Indústria i la Borsa de Tunísia. Els autors dels ciberatacs són el grup Anonymous, els mateixos que van atacar webs considerats hostils amb Wikileaks i els van deixar fora de servei.

Actualitzat
En una carta publicada a la xarxa, el grup relaciona la seva acció amb els aldarulls que hi ha hagut al país després que un jove es va calar foc davant d'un edifici governamental per protestar contra la decisió de la policia de requisar-li la parada de fruita i verdura. El noi, que mentre era a l'hospital va rebre la visita del president, va morir finalment dimecres a causa de les ferides.

La mort del noi ha intensificat les protestes que, des de fa dies, es viuen als carrers del país. Unes cinc mil persones han clamat venjança al carrer i han promès "fer plorar els que han provocat la pèrdua" de la víctima. La tensió es viu especialment a Sidi Buzid, localitat situada a 260 quilòmetres de Tunis, on vivia el difunt.

L'ONG Reporters Sense Fronteres situa Tunísia en el lloc número 164 d'un total de 178 en l'índex de llibertat de premsa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut