Les persianes dels Ferrocarrils tanquen si no hi ha serveis mínims.
Fora dels serveis mínims totes les estacions i serveis de l'empresa estaran tancats al públic.
Barcelona

Un grup de piquets protagonitza un incident en el primer dia de vaga dels Ferrocarrils de la Generalitat

A dos quarts de deu s'han acabat els serveis mínims d'aquest matí dictats per a les línies metropolitanes dels Ferrocarrils de la Generalitat, després que el comitè d'empresa va anunciar una vaga de 24 hores per aquest diumenge. Durant els serveis mínims, a l'estació de Sarrià, un grup de piquets ha pintat el frontal i ha manipulat el sistema de bloqueig de quatre trens. Els passatgers han hagut de ser traslladats en autocar. Cal recordar que els serveis mínims d'aquesta tarda començaran a de les cinc de la tarda i estan previstos fins a les vuit del vespre amb el 50% del servei habitual. La resta del dia totes les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat estaran tancades.

Actualitzat
Els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) estan de vaga. A dos quarts de deu s'han acabat els serveis mínims dictats per aquest matí per a les línies metropolitanes dels Ferrocarrils. L'actuació de grups de piquets ha interromput el servei de la línia Barcelona-Vallès durant més de mitja hora, segons ha assegurat l'empresa a través d'un comunicat.

Mentre ha durat l'aturada, de les 8.30 fins a les 9.10 hores aproximadament, els FGC han transbordat amb autocars els viatgers afectats a les estacions de Baixador de Vallvidrera, Sarrià, Sant Joan i Mirasol. L'empresa ja tenia preparats 24 autocars en previsió d'incidències.

L'aturada, que es va iniciar la mitjanit de dissabte, s'allargarà els dies 7,8 i 10 de novembre.

Els trens redueixen a la meitat la freqüència de pas durant les hores de serveis mínims, és a dir, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre. Fora d'aquests horaris de serveis mínims, les estacions estaran tancades. L'aturada afecta les línies de Barcelona, les del Vallès i les de Manresa-Igualada, i també els funiculars de Vallvidrera i Gelida.

L'inici de l'aturada ha afectat especialment els seguidors de l'Espanyol que fan servir aquest mitjà de transport després del partit. Alguns han hagut d'accelerar el pas per arribar a temps, però altres ja s'han trobat tancades les portes de l'estació. La vaga també coincideix amb la visita del papa, que ja complica de per si la circulació a la capital catalana.

L'aturada s'emmarca en una nova sèrie de mobilitzacions convocades pels sindicats per protestar per la retallada del 5% del sou dels treballadors decidida pel govern català per reduir el dèficit públic.
Anar al contingut