Un grup de noies coreanes de K-pop, el vídeo més vist en un sol dia a YouTube
Les Blackpink (Wikimedia/RAS 99)
Seül

Un grup de noies coreanes de K-pop, el vídeo més vist en un sol dia a YouTube

El nou vídeo de les Blackpink té 100 milions de visualitzacions en dos dies i guanya l'autor de "Gangnam Style"

Xevi MiróActualitzat

Cent milions de visualitzacions en poc més de dos dies i mig -62 hores-: aquest és el rècord que ha polvoritzat el grup femení de K-pop Blackpink amb el seu tema "Kill This Love". És el vídeo que ha aconseguit el centenar de milions de visualitzacions en menys temps. El rècord anterior el tenia el seu compatriota PSY, gràcies al "Gangman Style".

 

El 9 d'abril, cinc dies després de la seva estrena, "Kill This Love" tenia més de 135 milions de vistes.

A més, les Blackpink també han passat al davant d'Ariadna Grande. El single que Grande va publicar al desembre del 2018, "Thank U, Next", s'havia vist 50 milions de vegades el dia de la seva estrena, mentre que el tema més nou de les Blackpink s'ha vist 56,7 milions de vegades, segons dades publicades per YouTube.

"Kill This Love" també es va posar en el número 1 de les descàrregues d'iTunes el mateix dia de la seva estrena. No hi havia cap grup format per noies liderant la llista d'iTunes des del "Lose My Breath" de les Destiny's Child.


Blackpink, un altre grup de K-pop

Les Blackpink és un grup format per quatre noies coreanes el 2016. El grup ha estat creat per YG Entertainment, una empresa d'entreteniment sud-coreana que fa alhora de discogràfica, agència per a artistes, marca de roba, cosmètics i producció de concerts. Aquesta mateixa companyia és la que està al darrere del llançament del "Gangman Style", de PSY.

 

El K-pop, l'estil on s'inclouen les Blackpink, és l'abreviació de pop coreà en anglès i és un estil de música prefabricat per les companyies que el potencien a partir de bases de hip hop, pop negre, funk, techno, disco i house. És molt comú que aquestes companyies s'encarreguin del reclutament dels membres i els tinguin convivint en cases estil "Gran Hermano".

La seva estètica i coreografies estan calculades al mil·límetre i se sap que el mateix govern de Corea del Sud li ha donat suport tot creant cerimònies i premis exclusius del K-pop més enllà del propi país d'origen.

ARXIVAT A:
MúsicaInternetXarxes socials
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut