Afganistan

Un grup de noies afganeses pugen a la bicicleta per defensar els seus drets

A l'Afganistan no està ben vist que les dones vagin en bicicleta i poques s'atreveixen a trencar aquest tabú

RedaccióActualitzat

Són poc més d'una vintena. Totes joves, il·lusionades i somrients. Surten a fer un tomb en bicicleta per la seva ciutat.

Una escena habitual que no tindria categoria de notícia. Si no fos que aquesta escena passa a Kabul, la capital de l'Afganistan, on la violència de l'integrisme islàmic contra la dona ha arribat a prohibir-los desplaçar-se amb bicicleta.

La prohibició s'ha fet costum i ara es considera una vergonya que una dona trenqui les convencions socials i utilitzi aquest transport.

Aquesta setmana, una vintena de noies han plantat cara a la prohibició. Han sortit en grup per una de les avingudes més concorregudes de la ciutat per defensar els drets de les dones a tenir accés a l'educació i a viure en una societat on no siguin víctimes de violència només pel fet de ser dones.

Demanen que les dones participin en la vida política i social del país i facin sentir la seva veu per reivindicar una societat on no siguin víctimes.

 


Una acció reivindicativa que forma part d'una campanya de setze dies a tot el país per denunciar la violència de gènere. Demanen que l'educació sigui un dret per a totes les nenes i noies de l'Afganistan i que fer esport no es consideri una cosa només d'homes.

Durant el recorregut les noies han repartit entre els vianants, majoritàriament homes, fulletons informatius en contra de la violència contra la dona.

En un país com l'Afganistan, aquest acte de llibertat femení pot semblar una proesa. No és l'única. Fa mesos que l'ONG Free to Run fomenta que nenes i dones afganeses surtin a córrer en grup i participin en competicions esportives arreu del país:

 


 

ARXIVAT A:
Drets humans
Anar al contingut