Un metge manipula un vial amb mostres de coronavirus a Nova Delhi (Reuters/Anushree Fadnavis)
Un metge manipula un vial amb mostres de coronavirus a Nova Delhi (Reuters/Anushree Fadnavis)

Un grup de micos roba mostres de Covid-19 a l'Índia i es tem que puguin contagiar-se

Actualitzat

Un grup de micos ha atacat aquesta setmana un tècnic de laboratori de la ciutat índia de Meerut i li han robat mostres de proves serològiques de la Covid-19.

Segons han explicat les autoritats sanitàries de la ciutat, els primats van robar quatre mostres a la universitat de Medicina abans de fugir i enfilar-se a uns arbres propers del campus universitari. Un dels micos hauria mossegat una de les proves. Les altres tres les haurien trobat els investigadors hores més tard, pràcticament intactes.

"Els micos van agafar i fugir amb mostres de sang de quatre pacients amb Covid-19 que estan en tractament. Vam haver de prendre noves mostres de sang a aquests pacients."

 

La imatge dels micos fugint amb les mostres serològiques s'ha fet viral a les xarxes socials:

 

 

La por que aquest grup de micos escampin el coronavirus s'ha estès entre la població de Meerut, una ciutat amb més d'un milió i mig d'habitants situada a 72 km al nord-est de Nova Delhi.

La gent té por que els micos hagin sortit del frondós campus que envolta la facultat de medicina i s'hagin dirigit a zones residencials de la ciutat.

No hi ha cap prova científica que els micos, com altres animals, puguin infectar-se amb el coronavirus. Però les autoritats sanitàries de Meerut no descarten una infecció si, com és el cas, tenen un contacte directe amb sang infectada.

A l'Índia la voracitat dels micos ha provocat nombrosos problemes. Els ciutadans s'enfronten constantment amb grups d'aquests animals que roben aliments i, fins i tot, telèfons mòbils. A les zones rurals, grups organitzats de micos saquegen collites i els camperols reclamen a les autoritats que la població d'aquests primats es controli periòdicament. Però en poques ocasions un robatori aleatori com aquest pot comportar tants riscos per a la salut.

A l'Índia s'han diagnosticat fins ara 165.799 casos positius de Covid-19 i s'han registrat més de 4.700 morts per aquesta causa

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut