Vilanova i la Geltrú

Un grup de manifestants llança objectes contra el cotxe de Montoro i Sánchez-Camacho a Vilanova i la Geltrú

Un grup de manifestants llança objectes contra el cotxe on anaven el ministre d'Hisenda i la presidenta del PP català

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut una persona i n'han identificat dues més pels incidents que hi ha hagut en acabar un míting del PP a Vilanova i la Geltrú. La policia els acusa d'atemptat a l'autoritat.

Un grup d'individus ha donat cops i ha llançat objectes contra el cotxe del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. A la sortida de l'acte, el ministre ha pujat al cotxe, juntament amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, mentre els escridassava un grup de manifestants, alguns amb símbols anarquistes, altres amb estelades i un grup també de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Els manifestants havien bloquejat el carrer amb testos.

El cotxe s'ha obert pas mentre alguns individus feien cops al vehicle amb els pals de les banderes. També s'han llançat objectes menuts, com alguns fragments d'ampolles. Un noi que duia una càmera de fotos també s'ha encarat amb un dels guardaespatlles, que ha sortit de dins el vehicle per obrir pas, mentre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local dispersaven els manifestants. Finalment el cotxe ha pogut marxar.

Fonts del PP han explicat que han presentat una queixa al Departament d'Interior per un "dispositiu policial negligent" i han lamentat que s'hagi permès als manifestants bloquejar el carrer amb els testos. Les mateixes fonts han destacat que dimarts, a Viladecans, uns altres manifestants van apedregar la carpa del partit.

El conseller Ramon Espadaler ha rebut una trucada del ministre de l'Interior i després ha parlat amb el titular d'Hisenda i amb la dirigent del PP català per condemnar els fets i anunciar-los que el seu departament investigarà si el dispositiu policial era l'adequat.

A més, Unió Democràtica, el partit al qual pertany Espadaler, ha emès un comunicat en què condemna amb "contundència i rotunditat" els incidents i qualifica els aldarulls d'"agressió intolerable a l'estat de dret i als valors democràtics".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut