Un grup de joves boicoteja l'estand de l'exèrcit espanyol a l'Expojove de Girona (ACN)
Un grup de joves boicoteja l'estand de l'exèrcit espanyol a l'Expojove de Girona (ACN)

Un grup de joves boicoteja l'estand de l'exèrcit espanyol a l'Expojove de Girona

Els estudiants, convocats pel SEPC, han cremat fotos del rei i han llançat pintura groga a terra

RedaccióActualitzat

Desenes de joves han boicotejat aquest dimecres durant més d'una hora la presència de l'exèrcit espanyol al saló Expojove, a Girona, dedicat a estudiants que acaben l'educació secundària i volen conèixer l'oferta formativa i laboral.

Tot i que estava previst un acte de protesta vora el migdia, un grup convocat pel Sindicat d'Estudis dels Països Catalans (SEPC) s'ha presentat a la Fira de Girona amb megàfons i pancartes a favor de la independència.

Els estudiants han cremat fotografies del rei i han llançat pintura groga a terra (ACN)


Aquest fet ha obligat els representants de l'exèrcit a abandonar temporalment l'espai que ocupen al saló, i els estudiants han quedat darrere d'un cordó de seguretat del Mossos. Aleshores, han cremat fotos del rei i han llançat pintura groga a terra.

Tot això davant l'atenta mirada d'alguns simpatitzants de VOX, que han fet crits a favor de l'exèrcit i d'Espanya.


Quan s'ha acabat l'acció de protesta dels joves, els militars han tornat al seu estand per seguir captant joves per a les seves files.

 

La Fira de Girona tampoc vol l'exèrcit

Els responsables del recinte que acull l'Expojove fa anys que volen impedir l'assistència de les Forces Armades acollint-se al seu codi ètic, contrari a l'exhibició d'elements bèl·lics, però una sentència judicial ha donat la raó als militars i els ha autoritzat a comparèixer amb els seus uniformes de treball.

L'Ajuntament de Girona va presentar recurs davant aquesta resolució i el que passi l'any que ve està en mans de l'Audiència Nacional. La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, espera que el recurs prosperi i serveixi perquè això s'acabi.

Soldats de l'exèrcit uniformats informant els joves que s'hi apropen (ACN)


Per la seva banda, un dels militars que informaven sobre l'oferta formativa i laboral a les forces armades, el cap major Fernando López, ha assenyalat que, després de la protesta, l'afluència de joves interessant-se per l'estand de l'exèrcit ha augmentat.

López també ha indicat que la seva feina i la dels seus companys és informar els joves que s'apropen de les sortides que ofereix la carrera militar, i ha evitat fer comentaris sobre els incidents que han viscut.

ARXIVAT A:
IndependènciaExèrcit espanyol
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut