Barcelona

Un grup de famílies que esperen formalitzar adopcions decideixen viatjar al Congo per cuidar els nens assignats tot i l'oposició de la Generalitat

Vuit de les catorze famílies catalanes que tenen paralitzats els seus processos d'adopció a la República del Congo han decidit viatjar al país per cuidar personalment els seus fills, malgrat que la Generalitat els ha advertit que això pot tenir conseqüències "nefastes" en la resolució dels expedients. Les famílies s'han concentrat davant la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per explicar la situació. ADIC, l'entitat que gestiona les adopcions, ha assegurat als "pares adoptius" que els nens, que es troben en una guarderia d'aquesta entitat al país africà, estan començant a passar "penúries" i les dones que els cuiden fa quatre mesos que no cobren.

Actualitzat

Els "pares catalans" asseguren que estan desesperats i per això han decidit viatjar la setmana que ve ells mateixos i portar els nens el menjar, els bolquers i els medicaments que necessiten.

El Departament d'Acció Social, per la seva banda, ha publicat una nota en què desaconsella als pares que vagin fins al Congo. El departament que dirigeix Carme Capdevila considera que aquesta decisió pot comportar "conseqüències nefastes" i "només desencadenarà major malestar entre les autoritats congoleses", la qual cosa "pot contribuir a tancar definitivament el procés i que no es puguin resoldre favorablement els expedients oberts".

Les famílies no volen que s'interpreti la seva decisió com un "acte de rebel·lia" contra la Generalitat, sinó com un deure que tenen com a tutors dels menors, ja que des del mes de gener passat totes les famílies tenen la sentència que els reconeix aquesta funció.
Les famílies esperen que en els tres mesos que poden quedar-se al Congo els seus processos d'adopció es desencallin i es faci el judici que els reconegui legalment com a pares adoptius dels menors. ADIC va acusar la Generalitat de no enviar diners per mantenir els menuts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut