La Roca del Vallès

Un grup d'avis ensenya informàtica als presos més joves a Quatre Camins

El Centre Penitenciari de Joves, ubicat a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, ha posat en marxa un projecte pioner a Catalunya per apropar la informàtica als joves interns. Setze interns d'aquest centre reben classes d'informàtica impartides desinteressadament per gent gran, membre de l'Associació de Gent Gran Voluntària. La "ciberaula" a la presó fa dos mesos que funciona i el Departament de Justícia vol repetir aquesta iniciativa "fins a on sigui possible".

Actualitzat
El joves que es beneficien del programa tenen entre 18 i 21 anys. Segons la consellera de Justícia, Montserrat Tura, la gent gran que els fa les classes fan "una tasca social impagable" perquè permeten "ajudar a formar-se altres persones que no n'han tingut l'oportunitat" i, a més, els transmeten els valors necessaris perquè quan acabin la condemna "puguin trobar i mantenir una feina".

La iniciativa està impulsada conjuntament per la Generalitat i l'Obra Social de la Caixa. El director General de la Fundació la Caixa, Jaume Lanaspa, ha remarcat que els professors aporten "respecte, afecte i estimació" als joves, que amb la formació també adquireixen "una dosi addicional d'autoestima".

Els responsables de formar els joves són una trentena de membres de l'Associació de Gent Gran Voluntària.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut