Els animals provinents del comerç il·legal acaben en protectores o gosseres

Un grup d'advocats vol un torn d'ofici per defensar casos de maltractament animal

Molts casos de maltractament animal no arriben a judici per la falta de recursos

RedaccióActualitzat

Un grup de lletrats han proposat al Col·legi d'Advocats de Barcelona la creació d'un torn d'ofici per donar assistència jurídica en els casos de maltractament animal.

Constaten que la majoria d'aquests maltractaments no arriben a judici per falta de recursos i d'aquesta manera, asseguren, es donaria resposta a una realitat social que ja va motivar la creació d'altres torns com el de violència sobre la dona.

Aquests advocats han treballat en el projecte 5 anys. Actualment ja s'encarreguen de manera gratuïta de molts casos de maltractament a animals però no poden assumir tots els casos que existeixen.

L'advocada María José Mata explica que molts casos no tiren endavant perquè no es formula l'acusació pertinent:

"Hi ha molts casos de maltractament animal i nosaltres no donem a l'abast d'agafar tots els casos que es produeixen i sovint no tiren endavant, tot i que la policia denunciï que no arriben enlloc perquè quan arriben al jutjat no es formula una acusació particular o popular en contra de l'agressor de l'animal o el maltractador."

La proposta, que ja s'ha presentat a la junta de govern del Col·legi d'Advocats de Barcelona, preveu assistir jurídicament aquells casos d'animals maltractats en què un particular vulgui preservar la identitat per por del maltractador.

" Si la policia arriba i constata que hi ha un animal maltractat i pot obtindre dades per localitzar el maltractador, doncs, que només amb la denúncia policial es pugui activar el servei del torn d'ofici."

Aquesta setmana que ve presentaran la proposta, en què han treballat 5 anys, al Consell de l'Advocacia Catalana. De moment, el projecte ja ha estat recollit per una associació d'advocats d'Andalusia que vol que s'apliqui a la seva comunitat.

Anar al contingut