Barcelona

Un grup arrenca el llaç groc de l'ajuntament de Barcelona

El mateix grup ha intentat arrencar la pancarta del Palau de la Generalitat, però no se n'ha sortit

RedaccióActualitzat

Un grup de persones amb un ganxo molt llarg han aconseguit despenjar la pancarta amb el llaç groc de la façana de l'ajuntament de Barcelona. La Guàrdia Urbana ha evitat que el grup marxés amb el llaç i ha identificat les persones que ho han fet. Després, des del compte de Twitter Los de Artos, el grup ha penjat una gravació amb l'escena:

 

Quan la policia i els guardes de seguretat de l'Ajuntament s'encaren amb el grup, aquests els diuen que s'enduen la pancarta perquè "ho ha ordenat un jutge". El guàrdia urbà que està estirant-la els diu que el llaç "és propietat de l'Ajuntament".


El llaç ja torna a ser a l'ajuntament

Aquest matí, l'Ajuntament de Barcelona ha tornat a penjar una nova pancarta. El consistori no ha rebut requeriment de la Junta Electoral Central perquè despengin els símbols de suport als presos polítics, ja que la denúncia de Ciutadans a la Junta Electoral només feia referència als "edificis públics que depenen de la Generalitat".

El mateix grup ha intentat fer el mateix al Palau de la Generalitat, però no ho han aconseguit. Els Mossos també han identificat els membres del grup. La Junta Electoral va donar 48 hores a la Generalitat perquè retirés els símbols que "consideren partidistes". El president de la Generalitat ha demanat a la Junta que "reconsiderés" la decisió i els ha mantingut penjats.

 

Los de Artós

El compte de Twitter on s'ha penjat el vídeo de l'acció és de l'usuari @losdeartos_, un nom que fa referència a la plaça Artós del barri de Sarrià de Barcelona. El grup "Los de Artós" és un grup de joves en contra del procés.

La plaça Artós és el seu punt de trobada perquè és allà on tradicionalment s'han celebrat algunes victòries de la selecció espanyola de futbol i també es van trobar joves en contra del procés el passat 3 d'octubre del 2017, dos dies després del referèndum.

També en aquesta plaça es van trobar aquest dimarts els seguidors radicals de l'Olympique de Lió  que eren a Barcelona amb motiu del partit de la Champions League contra el Futbol Club Barcelona. 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut