Un gran primer quart del Barça enfront el València el classifica per a la final de la Copa del Rei (89-81)

El Barça ha derrotat el València gràcies a un primer quart brillant que ha tancat amb un avantatge de 22 punts. Els valencians, liderats per Romain Sato (21 punts, 11 rebots), han intentat la remuntada fins als últims segons de l'enfrontament. L'encert de Navarro (20 punts) en els tirs lliures en el minut final ha acabat classificant els blaugrana per a la final de la Copa.

RedaccióActualitzat

El Barça ha derrotat el València gràcies a un primer quart brillant que ha tancat amb un avantatge de 22 punts. Un primer quart de joc obert ha donat pas a altres tres força travats. Els valencians, liderats per Romain Sato (21 punts, 11 rebots), han intentat la remuntada fins als últims segons de l'enfrontament. L'encert de Navarro (20 punts) en els tirs lliures en el minut final ha acabat classificant els blaugranes per a la final de la Copa en la que es trobaran el Reial Madrid.

El vigent campió ha sorprès de sortida el seu rival, obrint el partit amb un parcial de 9 a 0 amb tres triples de Juan Carlos Navarro. El desencert en atac del València Bàsket i 7 punts consecutius de Papanikolaou ha fet pujar l'avantatge blaugrana fins a un 19 a 7 després de 6 minuts de joc. Tomic ha agafat el relleu del grec amb dues cistelles consecutives, i dos triples de Nachbar feien que la renda arribés als 20 punts, 29 a 9. Dorsey ha arrodonit el primer quart amb una esmaixada, 31 a 9, diferència rècord en un primer quart de la Copa.

El València no es rendeix

El València ha buscat la seva reacció des de la defensa. Els blaugranes han aguantat el pols en un primer moment, i després d'un triple d'Oleson han marcat una diferència màxima, 38 a 15. Nachbar (14 punts) rendia un gran nivell. I no només en atac, sinó també en la seva defensa sobre un Justin Doellman que ha hagut de sortir de la zona per veure cistella. A partir d'aquest moment un parcial de 3 a 15 ha connectat de nou els de Perasovic en el partit abans del descans al que s'ha arribat 48 a 33.

El Barça ha sobreviscut a un tercer quart en què els valencians han intentat repetir la història de l'últim enfrontament a la Lliga Endesa entre aquests dos equips (València perdia de 13 al descans i va acabar guanyant). La diferència ha baixat fins al 53 a 41 davant la pressió defensiva sobre la pilota dels que anaven per darrere en el marcador, amb els barcelonistes bloquejats ofensivament i amb problemes per controlar el rebot en defensa. Un triple de Pullen ha refredat els ànims dels valencians tancant el quart 64 a 48.

Els dubtes en atac d'un Barça cansat han obligat Xavi Pascual a fer tornar a la pista Marcelinho Huertas després que Lorbek ha tallat un 0 a 7 dels valencians amb la seva primera cistella de camp. Perasovic s'ha jugat la seva última carta amb un equip petit i ràpid en la pressió en què Romain Sato, el seu jugador més actiu, jugava de fals quatre. Però recuperar 13 punts en tan sols 4 minuts és una tasca a l'abast de pocs equips. I menys amb un joc tan travat. Un triple amb tir lliure addicional de Sato ha posat el segon classificat de la Lliga Endesa 7 punts a sota a 1:16 del final. A 50 segons, dos tirs lliures de Van Rossom han reduït la distància a 6 punts. La seguretat en els tirs lliures de Navarro en l'últim minut (6 de 6) ha evitat mals majors.