Un gran mural contra l'ampliació de l'aeroport del Prat, la nova obra de Roc Blackblock
L'artista Roc BlackBlock espera que el mural duri més enllà de la manifestació de diumenge (CCMA)

Un gran mural contra l'ampliació de l'aeroport del Prat, la nova obra de Roc Blackblock

El grafiter plasma un ocell del delta del Llobregat per simbolitzar la conservació de la natura hores abans de la manifestació contra l'ampliació del Prat

RedaccióActualitzat

"Menys avions, més vida". Aquest és el principal missatge del nou mural que l'artista urbà Roc Blackblock ha pintat a la Gran Via de Barcelona.

De grans dimensions, efímer i reivindicatiu, el grafiti se suma a la campanya contra l'ampliació de l'aeroport del Prat, que tindrà el seu punt àlgid diumenge amb una manifestació a Barcelona.

El grafiter ha volgut plasmar l'impacte que podria tenir el projecte en l'actual context de crisi climàtica, i ho ha fet a la paret d'unes naus antigues del recinte de Can Batlló.

En aquest vídeo pots veure com Blackblock s'enfila a una grua per pintar el mural:

Al dibuix representa simbòlicament com un avió bombardeja símbols de l'euro, juntament amb altres avions.

En contraposició hi ha un blauet, un ocell fotografiat al delta del Llobregat, que simbolitza la conservació de la natura.

 

Blackblock va protagonitzar el febrer passat una polèmica per un grafiti que va pintar amb els rostres de Felip VI i el rei emèrit i Franco. La Guàrdia Urbana el va esborrar i ell el va tornar a pintar al parc de les Tres Xemeneies.

En aquesta entrevista del programa "Quan arribin els marcians" l'artista explica que els esprais i el carrer són una manera de ser al món i de comprometre's amb la societat.


Manifestació diumenge

L'artista urbà espera que l'obra que ara ha pintat amb la consigna "En lluita pel clima, la salut i la vida" perduri més enllà de la manifestació de diumenge.

Les concentracions reuniran més de 300 entitats ecologistes, socials i veïnals, amb l'epicentre a les dotze del migdia al carrer de Tarragona. Allà està previst que es concentrin les diferents columnes que arribaran d'altres punts de Catalunya.

 
ARXIVAT A:
Aeroport del Prat
Anar al contingut