El foc, que ha pres a l'interior del temple, està afectant l'estructura del teulat de fusta (Reuters/Stephane Mahe)
Imatges de l'incendi de la catedral de Nantes, l'any 2020 (Reuters/Stephane Mahe)

Un gran incendi crema a la catedral de Nantes i recorda el foc de Notre-Dame

L'incendi podria haver estat provocat, segons les autoritats franceses

RedaccióActualitzat

Un incendi ha cremat part de la catedral de Sant Pere i Sant Pau de Nantes, a l'oest de França. El foc ha començat aquest dissabte al matí i ha pres a l'interior del temple. L'incendi ha afectat l'estructura del teulat de fusta de la basílica de Saint-Donatien i ha recordat el que fa poc més d'un any es va produir a Notre-Dame, a París.

L'incendi podria haver estat provocat, segons les autoritats franceses. El foc ha afectat l'interior del temple, i ha destruït vitralls de la façana i l'orgue, que data del segle XV.

Una seixantena de bombers han trigat més de dues hores a poder-lo controlar.

 

Les flames han començat a primera hora a l'interior del temple.

 

Els bombers lluiten per controlar el foc a la catedral de Sant Pere i Sant Pau de Nantes
Els bombers lluiten per controlar el foc a la catedral de Sant Pere i Sant Pau de Nantes (Reuters/Stephane Mahe)

Tot i que en un principi el foc ha recordat el que l'any passat va destruir parcialment la Catedral de Notre-Dame de París, les autoritats descarten que els danys siguin comparables.

Símbol del gòtic, es va començar a construir al segle XV i va ser declarat monument històric pel govern francès al XIX. No és el primer cop que la catedral es crema. Durant la Segona Guerra Mundial, va resultar parcialment destruïda, i el 1972 un altre incendi va destruir totalment la teulada.

Aquest foc ha encès totes les alarmes i ha recordat el que l'any passat va destruir part de la catedral de Notre-Dame de París. L'agulla central es va esfondrar i l'interior del temple va quedar molt malmès.

ARXIVAT A:
PatrimoniIncendisFrança
Anar al contingut