El Kilimanjaro vist des d'Amboseli
El cim nevat del Kilimanjaro, el punt més elevat de l'Àfrica

Un gran incendi al Kilimanjaro obliga a desplegar centenars de bombers

Fa dos anys un altre foc ja va afectar aquesta mateixa muntanya, símbol nacional de Tanzània

RedaccióActualitzat

El govern de Tanzània ha mobilitzat tot el seu personal d'extinció d'incendis per apagar el foc que està arrasant una de les faldes del mont Kilimanjaro. En total, són més de 300 bombers, que compten amb l'ajuda de la policia i la població local.

No se saben les causes que han provocat les flames, que s'haurien iniciat a prop del camp base de Karanga, a uns 4.000 metres d'altitud, un espai utilitzat pels excursionistes i escaladors que pugen fins a un dels cims del vessant sud de la muntanya. El foc va començar aquest divendres al vespre i es va propagar ràpidament pels forts vents que van bufar durant la nit i dissabte i que estan dificultant les tasques d'extinció.

Les autoritats han assegurat que les flames no amenacen, de moment, els turistes i alpinistes que hi pugui haver a la zona.


El Kilimanjaro, el símbol de Tanzània

El Kilimanjaro és la icona nacional de Tanzània. Situat al nord-est del país, és el cim més alt d'Àfrica, amb 5.895 metres. Els boscos que l'envolten formen part d'un parc nacional, declarat per la Unesco patrimoni de la humanitat i on viuen moltes espècies en perill d'extinció.

Moltes de les espècies que viuen a la falda del Kilimanjaro estan en perill d'extinció (Noor Khamis/Reuters)

Fa temps que la regió està sent castigada per incendis que han destruït bona part de la vegetació. De fet, fa exactament dos anys un altre foc va arrasar 95 quilòmetres quadrats en aquesta mateixa zona.

Aquesta part de l'Àfrica Oriental està sent molt afectada per l'actual crisi climàtica. De fet, els experts creuen que les mítiques "neus del Kilimanjaro" que tant han fascinat els viatgers tenen els anys comptats, menys de quinze, segons algunes previsions.

 

ARXIVAT A:
IncendisÀfrica
Anar al contingut