Sintra

Un gran incendi a Sintra, a Portugal, obliga a evacuar 350 persones

21 persones han resultat ferides lleus, la majoria de les quals són bombers

Actualitzat

Aquest diumenge a la tarda ja ha quedat controlat l'incendi de grans dimensions que ha cremat a la serra de Sintra, a una trentena de quilòmetres de Lisboa, a Portugal.

L'Autoritat Nacional de Protecció Civil (ANPC) ho ha anunciat, gairebé 12 hores després del començament del foc a la zona de Peninha.

Al lloc de l'incendi encara hi ha més de 730 bombers, amb el suport de 220 vehicles d'extinció i set mitjans aeris, treballant per extingir les flames.

La situació s'ha complicat a la nit per culpa del vent

El foc es va declarar aquest divendres a última hora, però s'ha descontrolat durant la matinada a causa del fort vent que bufava a la zona. S'han hagut de desallotjar 47 persones de petits pobles i se n'han evacuat de manera preventiva unes 300 més d'un càmping de la població de Cascais, on les flames s'han acostat de matinada. Tots ja han pogut tornar a casa.

 

 

21 persones han quedat ferides lleus a causa de l'incendi. La majoria són bombers.

 

Notícia relacionada: Portugal, un trist historial d'incendis i de morts a causa del foc

 

Portugal ha reforçat aquest any els operatius de lluita contra els incendis després que en els focs de l'any passat hi van morir més de 60 persones.

L'incendi més greu registrat aquest any va ser a principis d'agost a Monchique, a la regió de l'Algarve, on es van cremar més de 20.000 hectàrees i 41 persones van resultar ferides, totes lleus, excepte una dona de 72 anys que va patir cremades greus.

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut