Escultures de cotxes de sorra a Miami Beach contra la crisi climàtica
Un gran embús de sorra a la platja (LeandroErlichStudio)

Un gran embús de cotxes de sorra bloqueja Miami Beach contra la crisi climàtica

És una obra de l'artista argentí Leandro Erlich, que busca sensibilitzar la societat sobre els problemes mediambientals que genera el transport

RedaccióActualitzat

Nova resposta imaginativa contra la crisi climàtica. A Miami Beach, als Estats Units, l'artista argentí Leandro Erlich ha portat a la platja una instal·lació temporal tan sorprenent com original: unes escultures que representen un embús de vehicles de sorra. L'objectiu és sensibilitzar la societat sobre els greus problemes medioambientals.

Aquesta reflexió sobre la crisi climàtica es fa en el context de la Setmana de l'Art de Miami. Són 66 escultures de sorra en forma de cotxe o de camió, a mida real, que s'han instal·lat a la platja de Lincoln Road, i que simulen un gran embús davant del mar. Hi seran fins al 15 de desembre.

"Ordre d'importància", que és com s'anomena aquesta obra tan singular, pretén conscienciar la societat de la situació delicada del medi ambient. Els visitants poden caminar entre els vehicles efímers i pensar en la fragilitat del moment que vivim, segons assenyala Ximena Caminos, comissionada de la ciutat de Miami: "Erlich té una habilitat estranya per ajudar-nos a reflexionar sobre com veiem el món que ens envolta. El seu treball ens fa qüestionar la realitat. A més d'incentivar-nos la seva bellesa i poesia."

Una obra efímera per conscienciar la societat (LeandroErlichStudio)​

Erlich afirma que la seva obra persegueix l'objectiu de fer reflexionar la gent (LeandroErlichStudio)

Miami celebra aquests dies una exposició artística molt vinculada al medi ambient (LeandroErlichStudio)


Un artista compromès

Leandro Erlich, nascut fa 46 anys a Buenos Aires i establert a París, explica que, com a artista, no pot eludir la responsabilitat de fer obres que contribueixin a protegir el planeta.

"Estic en una lluita constant perquè les persones siguin conscients d'aquesta realitat (···) En aquest cas, la inspiració es va basar en l'ambició humana de construir i crear objectes, així com també en la relació amb el món natural que ignorem en el procés. Sempre he considerat que la sorra és un element extremadament poètic i simbòlic. La sorra és el resultat final d'un procés de canvi extremadament llarg i la seva capacitat per canviar de forma és infinita"

 

"Ordre d'importància", la creació d'Erlich en una platja de Miami (LeandroErlichStudio)

Aquest embús de cotxes surrealista simbolitza el fet que un terç de les emissions de diòxid de carboni dels Estats units provenen de persones o bens en moviment i el 80% d'aquestes emissions procedeixen d'automòbils i camions. El transport afecta, per tant, d'una manera molt important al canvi climàtic global.

Gràcies a les seves instal·lacions a tot el món, Leandro Erlich ha seduït el públic i la crítica. Ha exposat a la Biennal de Venècia (2005), al Museu Nacional Reina Sofía de Madrid (2008), al Museu d'Art Modern de Nova York (2008) i al Centre Georges Pompidou de París (2011).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great video by @brettsylvia play with sound

A post shared by Leandro Erlich official (@leandroerlichofficial) on

 

 

ARXIVAT A:
ArtCrisi climàtica
Anar al contingut