ANÀLISI

Un govern dels millors s'omple amb independents

El cap de la secció de Política de Catalunya Ràdio, Joan Trias, analitza el procés de composició del nou govern de la Generalitat.

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Trias

Joan Trias

Periodista dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio

Actualitzat
Artur Mas ja té la llista, allò que a Madrid Aznar va fer famós com la llibreta blava. Ha buscat fer el "govern dels millors" i li ha costat tancar el gabinet unes trucades i unes reunions de més, perquè no tots els millors que ara són al món professional, de l'empresa i la universitat estan disposats a cremar-se en el dia a dia de la vida pública i parlamentària d'un conseller.

El ja president de la Generalitat no volia fer un govern paritari de gènere, i hi surten tres dones dels onze. Volia que l'etiqueta govern dels millors fos amb il·lustres que no portessin les sigles de Convergència i Unió al front, i ha seduït fins a cinc consellers que tindran la pàtina d'independents. Però, com diu el savi, independent no vol dir neutral.

El cas més paradigmàtic és el de Ferran Mascarell. Curiosament, fa quatre anys li va passar la cartera de Cultura com a exconseller del PSC a Joan Manuel Tresserras. I dijous o divendres es faran el traspàs a la inversa, ara Mascarell com a conseller d'un govern de Convergència i Unió. Ha tornat al born després de voltar per l'entorn d'Artur Mas des de fa un parell d'anys, però sense renunciar, de moment, al carnet del partit socialista.

Queda així definit el seu futur polític a mitjà termini per a tranquil·litat de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ara veu un rival menys a disputar-li la candidatura del PSC per al consistori barceloní.

Mas suma el prestigi de les sigles del centre ESADE al govern, amb el conseller Mena a Empresa i Ocupació. També recupera el prestigi del cognom Mas-Colell per a Economia, i llueix els mèrits que el seu alcalde estrella, Lluís Recoder, ha acumulat des de Sant Cugat del Vallès. Tots tres des d'àrees vitals per a l'objectiu prioritari que Mas s'ha marcat de recuperació dels indicadors econòmics.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut