L'animal fa fins a 30 quilòmetres en transport públic, segons l'Ajuntament
L'animal fa fins a 30 quilòmetres en transport públic, segons l'Ajuntament (Reuters/Murad Sezer)

Un gos que va sol en transport públic es converteix en el passatger més famós d'Istanbul

L'animal fa fins a 30 quilòmetres cada dia en tramvies, metros i ferris, i té els seus propis comptes a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Un ferri fa el trajecte entre la part d'Istanbul que és a Europa i la que és a Àsia. Està ple de gent, però hi ha un passatger que centra totes les mirades: en Boji, un gos del carrer que és un usari habitual del transport públic a la capital turca.

En un dia laborable, l'animal pot fer fins a 30 quilòmetres en transport públic, segons l'Ajuntament, que els registra gràcies a un microxip. Baixa del metro en 29 estacions en un sol dia i fins i tot va anar a les Illes dels Prínceps, un arxipèlag davant de la costa de la ciutat.

Amb el pèl marró i ulls foscos, en Boji va començar a cridar l'atenció fa un parell de mesos. Ho explica un portaveu del Metro d'Istanbul, Aylin Erol:

"Vam detectar un gos fent servir el metro i els trens i que sabia on anava. Sap on ha de baixar, és com si tingués un propòsit!

 

Les històriques línies de tramvia són les seves preferides, però també li agrada viatjar sota terra. Sembla que el gos respecta les normes del transport públic i s'espera que baixin els passatgers que volen sortir del vagó abans de pujar-hi.

Els habitants d'Istanbul pengen fotos de l'animal a les xarxes
Els habitants d'Istanbul pengen fotos de l'animal a les xarxes (Reuters/Murad Sezer) (Reuters/Murad Sezer)

Li agrada viatjar a la part mitjana d'un vagó de metro, o "boji" en turc, d'aquí el nom que li van posar els funcionaris.

Els habitants d'Istanbul pengen fotos de l'animal a les xarxes, on en Boji té els seus propis comptes d'Instagram i Twitter, amb més de 50.000 seguidors. També ha aparegut en diversos mitjans de comunicació.

 

Però no tothom veu igual la seva presència al transport públic. Hi ha qui no li agrada haver de compartir trajecte amb un gos deslligat. També algunes persones qüestionen si aquest és un lloc adequat per a un animal tot sol. De fet, hi ha qui reclama que sigui adoptat.

Segons l'empresa de transport públic i els seus nombrosos fans, però, en Boji "ens recorda que podem gaudir d'Istanbul mentre correm amunt i avall".

El gos va anar a les Illes dels Prínceps, un arxipèlag davant de la costa d'Istanbul
El gos va anar a les Illes dels Prínceps, un arxipèlag davant de la costa d'Istanbul (Reuters/Murad Sezer)
Anar al contingut