Imatge d'arxiu d'un gos de raça American Stanford (Viquipèdia)
Un gos com aquest va mossegar el nen (Viquipèdia)
Barcelona

Un gos perillós sense lligar i sense morrió ataca un nen i li mossega la cara

El propietari de l'animal no portava la llicència corresponent per tinença de gossos potencialment perillosos 

RedaccióActualitzat

Un gos d'una de les races considerades potencialment perilloses, un American Stanford, ha atacat un nen de set anys. Els fets van passar aquest diumenge en una plaça al costat del parc de la Guineueta de Barcelona. Segons sembla, el menor estava jugant amb una pilota, que va anar a parar prop d'on es trobava el gos, que va atacar el nen i li va mossegar la cara, a l'altura del llavi. El gos no anava lligat i no duia morrió, cosa que està prohibida en aquest tipus de races. A més, el propietari no portava la llicència corresponent per tinença de gossos potencialment perillosos. El nen el van haver de traslladar en ambulància fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on li van haver de posar punts a la cara. Poc després el van donar d'alta. 

 

 

La Guàrdia Urbana ha obert una investigació sobre el cas. El propietari de l'animal s'enfronta a un delicte per lesions i també a una sanció econòmica per no tenir els papers del gos en regla. Les ordenances municipals preveuen sancions d'entre 150 i 1.500 euros. El jutge també ha ordenat que l'animal es quedi tancat a casa del propietari i no pugui sortir al carrer. 

L'any passat l'Ajuntament de Barcelona va interposar gairebé un miler de denúncies contra propietaris de gossos potencialment perillosos per infraccions de les ordenances, com ara no portar la llicència, no estar censat, no disposar de xip o anar a llocs públics sense corretja o sense morrió.

Anar al contingut