Una aranya pescadora teixeix amb seda un sac per als ous (Gil Wizen/Wildlife Photographer of the Year)

Un goril·la reflexionant i una aranya teixint, entre les millors imatges de natura de l'any

Actualitzat

Són algunes de les millors imatges de natura de l'any. Des de fa 57 anys, el Museu d'Història Natural de Londres organitza els premis Wildlife Photographer of the Year.  Aquest any ha rebut més de 50.000 fotos de 95 països, una xifra rècord, i les exposarà fins al juny.

La primera imatge (a dalt) es diu "Preparant el bressol". Una aranya pescadora teixeix amb seda un sac per als ous. El fotògraf la va trobar sota una escorça mig despresa.

A "Reflexió", Majed Ali retrata el Kibande, un goril·la de muntanya d'uns 40 anys, acluca els ulls sota la pluja. El fotògraf va caminar quatre hores per arribar al lloc on viu. Només queden dues comunitats aïllades d'aquests goril·les, a les muntanyes de Virunga i al parc de Bwindi.

(Majed Ali/Wildlife Photographer of the Year)

"Cap contra cap" mostra la batalla pel control de l'harem de dos rens de Svalbard, una subespècie que només es troba en aquest arxipèlag noruec.

(Stefano Unterthiner/Wildlife Photographer of the Year)

Va veure tot d'aranyes petites a la seva habitació i va decidir mirar sota el llit. Hi va trobar un dels insectes més verinosos del món: una aranya dels bananers de la mida d'una mà. És "L'habitació de l'aranya", de Gil Wizen.

(Gil Wizen/Wildlife Photographer of the Year)

"Un gaig que vola alt" mostra un gaig siberià que vola cap a un avet per guardar-hi el menjar, a Finlàndia.

(Lasse Kurkela/Wildlife Photographer of the Year)

Dos cíclids al llac Tanganyika lluiten sobre una closca on hi ha una femella a punt de pondre els ous. La fotografia es titula "Enfrontament".

(Angel Fitor/Wildlife Photographer of the Year)

Zach Clothier va decidir instal·lar una càmera davant les restes d'un ant i quan hi va tornar l'havien destruït. "Les restes de l'os grizzly" és l'última imatge que va captar.

(Zack Clothier/Wildlife Photographer of the Year)

Cinc anys per aconseguir aquesta imatge. "Sota l'aigua" capta la posta de tres "Epinephelus polyphekadion" immersos en un núvol d'òvuls i espermatozoides. Passa un cop l'any, al voltant de la lluna plena del juliol, quan 20.000 exemplars d'aquesta espècie es reuneixen a Fakarava, un atol de la Polinèsia Francesa.

(Laurent Ballesta/Wildlife Photographer of the Year)

A "Un elefant a l'habitació", el fotògraf explica el malestar que va sentir en captar aquesta imatge en un zoo. Tot i que l'exhibició està concebuda com una activitat educativa, cada cop més veus la consideren explotació. A Tailàndia hi ha més elefants en captivitat que a la natura.

(Adam Oswell/Wildlife Photographer of the Year)

"Un toc íntim" mostra el festeig de dos corbs. Comparteixen regals com molsa, branquetes i petites pedres, i intercanvien sons.

(Shane Kalyn/Wildlife Photographer of the Year)

Un dia càlid el fotògraf va captar amb un dron dos ossos polars banyant-se a la badia de Hudson, al Canadà. Martin Gregus l'ha titulat "Hora de refrescar-se".

(Martin Gregus/Wildlife Photographer of the Year)

Aquí en teniu algunes de les finalistes del Wildlife Photographer of the Year.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

 

ARXIVAT A:
Fotografia
Anar al contingut