Un gol de penal de Kiko Ratón en el descompte dóna la salvació al Girona davant el Múrcia (1-1)

El Girona ha vorejat el desastre i ha estat a només un pas, només un, de protagonitzar un final funest i dramàtic. L'equip entrenat per Narcís Julià ha aconseguit eludir el descens gràcies a un empat agònic davant el Múrcia (1-1). Un gol de penal de Kiko Ratón en el descompte ha permès els de Montilivi sumar el punt necessari per garantir-se la permanència després que els resultats dels rivals directes -Las Palmas i Salamanca- tampoc acompanyessin. El Múrcia, que també es jugava la permanència, ha estat durant gairebé tot el partit salvat en avançar-se mitjançant Capdevila però ha acabat baixant a Segona B per culpa del gol decisiu dels catalans.

El Girona era ja un equip mort i enterrat. Montilivi començava a pair que, dos anys després de l'històric ascens a Segona A, es perdria la categoria i es tancaria així un any complicat, amb el club ofegat pels deutes i l'equip protagonitzant una trajectòria més que mediocre.

Els catalans només necessitaven un punt per certificar la permanència. Cinc equips el separaven de la zona de descens abans de començar la 42a jornada de Lliga i només un seguit de resultats adversos, gairebé improbables, el podien sentenciar. Malgrat tot, el destí li ha jugat una mala passada i el Girona ha estat durant gairebé els 90 minuts carn de Segona B.

Capdevila, en el minut 29, ha fet avançar el Múrcia després d'una errada monumental de Galán. I mentre el Girona queia a casa 0-1, el Las Palmas derrotava el Nàstic 1-0 i el Salamanca s'imposava al Vila-real B 1-2. El descens era més a prop que mai.

Els homes de Narcís Julià han estat incapaços de portar un perill clar a la porteria rival i amb prou feines han xutat entre els tres pals murcians. Només començar el segon temps, Aquino ha perdonat el 0-2 i el Girona s'abocava cada cop més a l'infern.

Penal impossible

Ni Cañas, ni Peragón, ni Beltrán ni Kiko Ratón han estat encertats en les poques i tímides aproximacions a l'àrea rival i, a mesura que passaven els minuts, els nervis i la tensió s'apoderaven dels gironins. I aleshores el miracle s'ha fet realitat.

Amb el temps pràcticament extingit, una pilota llarga penjada a l'àrea del Múrcia ha acabat amb un penal comès sobre Juanma. Kiko Ratón ha agafat la responsabilitat davant l'expectació d'un estadi de Montilivi que no es creia el que estava passant. El davanter ha llançat a col·locar, i Cifuentes ha aturat en un primer moment el xut però amb tanta mala sort que la pilota ha estat desviada pel seu propi peu i ha acabat entrant, molt a poc a poc, al fons de la xarxa.

Reivindicació dels jugadors

L'esclat d'alegria a Girona ha estat total. Amb aquesta jugada el partit ha arribat al final i el públic ha saltat a la gespa per celebrar la salvació. Immediatament després del xiulet final, els jugadors del Girona s'han vestit amb una samarreta que demanava la dimissió de la junta per la mala gestió econòmica del club i, sobretot, per l'impagament de les nòmines endarrerides.

Derrota intranscendent del Nàstic

El Las Palmas també ha pogut mantenir-se a Segona Divisió després d'imposar-se al Nàstic per 1-0 amb gol de Rondón en el minut 17. Els grana ja havien assegurat la permanència la passada jornada derrotant l'Elx al Nou Estadi per 3-1, i han tancat una nova i grisa temporada amb una derrota intranscendent.