Primera Divisió

Un gol de Milosevic permet a l'Espanyol agafar una mica d'aire en el debut de Javier Clemente

L'Espanyol ha acabat l'any amb una importantíssima victòria contra el Valladolid per 1-0 en el debut de Javier Clemente a la banqueta, tot i que el nou entrenador ha vist el partit des de la llotja. L'únic gol del partit l'ha fet Milosevic en el minut 7 de la primera part, amb una gran rematada des de fora de l'àrea. El Valladolid s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Marcos en el minut 22. Tot i la superioritat numèrica, l'Espanyol no ha estat capaç de sentenciar el partit i ha patit fins el xiulet final. Aquesta victòria dóna una mica d'aire a l'Espanyol encara que no li permet abandonar els llocs de descens.

Amb Javier Clemente veient el partit des de la llotja, el seu equip ha començat molt bé i en el minut 7 l'Espanyol ha fet el primer gol. Milosevic, amb una espectacular rematada des de fora de l'àrea, ha col·locat l'esfèrica per l'escaire de la porteria de Bizarri. Només dos minuts després, una jugada personal de Maxi Rodríguez ha estat a punt de significar el 2-0 però el xut s'ha perdut fregant el pal. En el minut 22, el Valladolid s'ha quedat amb deu jugadors per l'expulsió de Marcos després de fer una falta sobre Tamudo quan era l'últim defensor. El capità blanc-i-blau ha caigut a l'interior de l'àrea però l'àrbitre ha encertat no assenyalant penal perquè la falta era fora. De la Peña ha fet el llançament directe i Bizarri, amb molts problemes, ha evitat el segon gol de l'Espanyol. Després d'una nova ocasió de Maxi, en el minut 31 el Valladolid ha donat el primer ensurt seriós. Sergio Sánchez no ha pogut blocar una centrada des de la banda dreta, i Colsa ha rematat sense angle al lateral de la xarxa. Al descans s'ha arribat amb 1-0 en el marcador i en el minut 10 de la represa, Milosevic ha pogut fer el segon amb un xut potent que s'ha estavellat al travesser. El partit encara s'ha posat més de cara per l'Espanyol ja que en el minut 61, el Valladolid s'ha quedat amb nou per l'expulsió de Peña, que ha vist la segona targeta groga. En una jugada aïllada i en principi sense cap mena de perill, el Valladolid ha pogut empatar en el minut 70. Colsa ha centrat a l'interior de l'àrea, Sergio Sánchez no ha atrapat la pilota, que finalment ha picat al travesser i no ha entrat de miracle al fons de la porteria. A falta de quatre minuts per al final, Tamudo s'ha torçat un turmell i l'han retirat del terreny de joc en llitera. L'Espanyol ja havia realitzat el tres canvis però finalment el capità blanc-i-blau s'ha pogut recuperar. En l'últim minut del partit, Òscar, que ha jugat els seus primers minuts de la temporada a la lliga, ha pogut fer el 2-0 però ha xutat massa fluix quan estava tot sol davant de Bizarri. En temps de descompte, un ràpid contraatac conduït per Velamazán hauria pogut significar el 2-0 però de forma incomprensible, el jugador blanc-i-blau ha xutat fora quan tenia dos companys sols a l'interior de l'àrea. A continuació, ha arribat el xiulet final i l'afició local ha pogut respirar més tranquil·la. Tot i aquesta importantíssima victòria, l'Espanyol acaba l'any amb 13 punts i en zona de descens, a dos punts de la salvació.