Actualitat blanc-i-blava

Un gol de cap de Jarque dóna la victòria a l'Espanyol contra el Getafe

L'Espanyol ha començat el 2006 amb una valuosa victòria al Coliseo Alfonso Pérez (0-1). Jarque, quan faltaven quatre minuts per acabar el partit d'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, ha aconseguit l'únic gol de l'enfrontament. El Getafe, poc abans, ha fallat dos penals consecutius que haurien canviat l'evolució del partit. Però ha estat l'equip de Miquel Ángel Lotina qui ha fet pujar el gol al marcador i agafa un bon avantatge per sentenciar l'eliminatòria la setmana que ve a Montjuïc.

Miguel Ángel Lotina ha plantejat el partit a Getafe amb set titulars i amb una clara mentalitat ofensiva. I això només ha trigat quatre minuts a demostrar-ho l'Espanyol, perquè Ito, gairebé des del mig del camp, ha intentat un d'aquells gols que es veuen ben poc, però Calatayud hi ha posat les mans a l'últim instant. El mateix Ito ha estat protagonista en una acció dins l'àrea blanc-i-blava, en què Vivar Dorado ha caigut sense que Muñiz Fernández xiulés res. Gorka Iraizoz, que ha tornat a ser titular, ha demostrat el seu bon moment de forma en refusar una rematada de cap de Craioveanu, però ha estat l'alacantí Juanfran, en una acció individual, qui ha tingut la millor ocasió del primer temps per marcar. Tanmateix, a l'últim moment, Calatayud no ha tingut gaires problemes per refusar el xut fluix del jugador de l'Espanyol. Jonathan Soriano, substitut de Raúl Tamudo, també hauria pogut marcar, però el del Pont de Vilomara no ha estat gens afortunat en la seva rematada. El millor de l'equip de Bernd Schuster en el primer temps, Daniel Güiza, també hauria pogut trencar l'empat a zero abans del descans, però Gorka s'ha tornat a lluir. La segona part ha començat amb un ensurt a cada porteria. El primer a la de l'Espanyol, amb un xut potent però massa creuat de Redondo que ha sortit a la dreta de Gorka. I el segon, a la del Getafe, en una rematada de Moisés Hurtado, a la sortida d'un córner, que s'ha estavellat al travesser de la porteria madrilenya. En el minut 38, Muñiz Fernández ha xiulat penal en contra de l'Espanyol. Daniel Güiza, el millor jugador del Getafe, ha estat l'encarregat de llençar-lo, però la pilota ha sortit fora. L'àrbitre l'ha fet repetir per invasió d'àrea, i en el segon intent, Paunovic encara ha estat capaç de llençar-lo pitjor, perquè ha enviat la pilota fora del camp. I a quatre minuts del final, un servei de falta de Coro ha permès a Dani Jarque marcar el gol de la victòria, un triomf que dóna molts ànims als jugadors blanc-i-blaus, sobretot pensant en el derbi de dissabte que ve contra el Barça.