El funcionari indi ha buidat dos milions de litres de la presa de Kherakatta per recuperar el seu mòbil

Un funcionari indi fa buidar un pantà per recuperar el mòbil

Va buidar dos milions de litres d'aigua al·legant que tenia permís per fer-ho i que havia de recuperar el mòbil perquè contenia dades crítiques del govern

Actualitzat

Li va caure el mòbil a l'aigua mentre es feia una selfie i va ordenar buidar el pantà. És el funcionari del govern indi i inspector d'alimentació, Rajesh Vishwas, que ha estat suspès del seu càrrec i s'ha obert una investigació per determinar els fets.

Primer va intentar recuperar el mòbil amb l'ajuda d'uns bussejadors, però no el van trobar. Per això va decidir drenar l'aigua de la presa de Kherakatta, a l'estat de Chhattisgarh, fins a trobar l'aparell, un Samsung valorat amb uns 1.100 euros.

En aquest vídeo es pot veure la presa mig buida:


Va buidar l'aigua amb l'ajuda d'una bomba de gasoil durant tres dies i en va extreure dos milions de litres que, segons els informes del cas, permetria regar fins a 600 hectàrees de conreus.

La tasca no va ser en va, Vishwas, de 32 anys, va poder recuperar el seu mòbil, però lamentablement l'aigua ja l'havia fet malbé.

Segons ha explicat en la seva defensa, volia recuperar el telèfon perquè contenia dades crítiques del govern i que tenia permís d'un funcionari per drenar "una mica d'aigua a un canal proper" que també li hauria dit que "de fet, beneficiaria els agricultors, ja que tindrien més aigua".

Ho explica en aquest vídeo:


El drenatge es va aturar quan un altre funcionari així ho va ordenar, acusant-lo de malgastar l'aigua durant la temporada de calor i d'abusar de la seva posició. Davant les acusacions ha negat fer un mal ús del càrrec i ha afegit que l'aigua que es va drenar "no es trobava en condicions útils".

El cas també ha aixecat crítiques polítiques, com és el cas del vicepresident del principal partit a l'oposició, BJP: "Quan la gent depèn dels camions cisterna d'aigua durant els estius abrasadors, l'oficial ha drenat centenars de milers de litres que es podrien haver utilitzat amb finalitats de reg per a 600 hectàrees":

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut