Melero i Puig en una entrevista per a TV3
Melero i Puig han explicat que els han agredit (CCMA)

Un fotoperiodista i un activista catalans denuncien agressions de la policia del Marroc

L'expulsió de David Melero i Oriol Puig, que anaven al Sàhara Occidental, coincideix amb la visita al Marroc de Pedro Sánchez

El fotoperiodista David Melero i l'activista Oriol Puig denuncien que la policia del Marroc els ha interceptat i agredit quan miraven d'entrar al Sàhara Occidental.

Segons han explicat els mateixos afectats a TV3, un grup de policies els han aturat aquesta matinada a la població de Tarfaya. Tot seguit, els han identificat, els han obligat a entrar en un taxi i, en un paratge solitari de la carretera, els han fet baixar i els han pegat i amenaçat.

Després, els han portat fins a l'aeroport i els han obligat a abandonar el país. David Melero ha relatat els fets en un fil de Twitter:

 

La intenció del fotoperiodista i de l'activista de l'organització Sàhara Dempeus era entrevistar una activista saharaui, Sultana Khaya. Es volien desplaçar fins a la ciutat sahariana de Bojador i difondre "la seva història i la de la seva mare", que inclou "tortures i un arrest domiciliari de més de 500 dies".

En un comunicat, el Moviment Català en Suport al Poble Saharaui denuncia que s'hagi expulsat els dos catalans i ha començat una recollida de firmes. L'associació vol denunciar "la impunitat del Marroc contra activistes i defensores dels drets humans".

A més, també han anunciat una concentració aquest dijous a la tarda a l'aeroport de Barcelona, on esperen que arribin Puig i Melero. L'entitat destaca que l'expulsió coincideixi amb la visita al Marroc del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El Ministeri d'Exteriors del govern espanyol, per la seva banda, ha afirmat que el cònsol al Marroc "està en contacte amb Puig, Melero i els seus familiars".

ARXIVAT A:
MarrocSàhara Occidental
Anar al contingut