Un fong mortífer provinent dels Estats Units amenaça la supervivència de les serps

Actualitzat

L'aparició d'una serp morta a la natura, amb unes ferides similars a les que provoca un fong altament mortífer que prové dels Estats Units, ha posat en alerta els membres del CRARC.

El fong, l'ofidiomicosi, ja s'ha detectat en altres països europeus, però a Catalunya encara no se n'havia trobat cap cas. Així que quan van trobar mort aquest exemplar van saltar totes les alarmes. S'han fet proves a l'animal per saber si la malaltia ha arribat a casa nostra, i, per sort, han donat negatiu. 

 

Però l'equip del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils, el CRARC, està pendent de controlar tots els individus sospitosos per tal de detectar la malaltia provocada pel fong el més aviat possible, perquè posaria en perill aquest grup de rèptils, en regressió a casa nostra.

Albert Martínez-Silvestre, director científic del CRARC, explica quina és la importància de les serps en els ecosistemes i per què no poden desaparèixer:

"Si hi ha una pèrdua de serps, hi ha una pèrdua de biodiversitat. Són importants en els nostres ecosistemes, no tan sols perquè ens deslliuren de ratolins i de plagues. A més, gràcies a elles, tenim molts medicaments que surten dels verins o de la seva sang."

 

Al CRARC també analitzen serps vives amb símptomes de malaltia trobades pels agents rurals o per membres de la Societat Catalana d'Herpetologia. Tots els exemplars analitzats fins ara han donat negatiu a les analítiques, així que ja les poden alliberar.

Però l'equip del centre cada cop ha de treballar en més controls de malalties anomenades emergents, que venen d'altres indrets allunyats del planeta.

 

ARXIVAT A:
Ecologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut