Blanes

Un foc forestal entre Blanes i Tordera obliga a desallotjar més de 300 persones

Els Bombers de la Generalitat treballen en la zona afectada pel foc per evitar que el foc revifi

RedaccióActualitzat

Un incendi ha cremat a la comarca de la Selva durant tota la tarda d'aquest diumenge. El foc ha afectat una zona boscosa del Turó del Vilar, als termes municipals de Tordera i Blanes.

A última hora el foc ha deixat de créixer i això ha ajudat a estabilitzar-lo, sobretot quan ha baixat la marinada. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en la zona afectada pel foc per evitar que el foc revifi. Es considera que fins a les pròximes hores no es podrà donar per controlat. De moment es desconeixen els seus orígens. Es descarta que pugui haver estat per un llamp o un cable elèctric.

Segons valoracions dels Bombers de la Generalitat, l'incendi hauria cremat unes 22,4 hectàrees de vegetació.

El primer avís del foc ha arribat a les 12.51 hores i, tot i que es tractava d'un foc forestal, afectava una zona pròxima a diverses urbanitzacions, per la qual cosa Bombers han rebut diverses trucades d'avís de la població.

S'han activat fins a una cinquantena de dotacions terrestres, entre les quals hi havia efectius del GRAF (Grup d'Actuacions Forestals) i del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques). Hi han treballat 15 mitjans aeris per donar suport a les tasques terrestres (5 helicòpters bombarders, 2 helicòpters de comandament, 6 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibis del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

També han arribat al lloc de l'incendi 24 patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància preventiva i un cap territorial del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), de Creu Roja Catalunya i de la Policia Local. Des del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya informaven que al lloc s'hi havien desplaçat les agrupacions: ADF Lloret, ADF Hostalric, ADF Santa Susanna, ADF Riells, ADF Cassà de la Selva, ADF Sils, ADF Vallalta. En total 15 vehicles i 42 voluntaris.

Quatre bombers de la Generalitat que treballaven en les tasques d'extinció han estat atesos a causa d'inhalació lleu per fum, cops de calor i contusions.

 

 

El foc hauria començat a la zona de Cal Sabater i avançaria en direcció nord, empès per la marinada, cap a la riera de Sant Daniel.

Protecció Civil de la Generalitat informava que, com a mesura preventiva, i per l'afectació del fum a la zona, s'han desallotjat diverses persones de les urbanitzacions Sant Daniel de Tordera i Sant Pere del Bosc de Lloret.

També alguns veïns de les urbanitzacions de Les Planes, El Vilar, La Fauna, a més d'un hotel de la urbanització Condado del Jaruco, a Lloret de Mar. Els veïns han anat a cases d'amics o familiars. No consta cap afectació de cap habitatge.

Segons protecció civil, en total han sigut unes 310 les desallotjades, unes 200 de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera. Cap a les 7 de la tarda tothom ha pogut tornar a casa seva.

Els Bombers de la Generalitat han habilitat un Centre de Comandament de Bombers a la Ciutat Esportiva de Blanes, des d'on han fet la coordinació operativa de l'incendi, amb representants d'altres cossos de seguretat que han col·laborat en les tasques d'extinció, el Director Territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, i l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, entre d'altres.

A les xarxes socials han començat a circular imatges del l'incendi forestal:

 


 

 


 

 

L'incendi de la Baronia de Rialb, estabilitzat

Els Bombers de la Generalitat ja han donat per estabilitzat, a les 16.15 hores, l'incendi forestal de la Baronia de Rialb, a Pallerols, que hauria cremat, segons dades dels Agents Rurals, 1.800 metres quadrats de vegetació forestal, sobretot matollar. Set dotacions dels bombers han seguit remullant la zona cremada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut