Els bombers treballen en l'extinció de l'incendi a la cinemateca Brasilera de Sao Paulo (Reuters/Carla Carniel)
Els bombers treballen en l'extinció de l'incendi a la Cinemateca Brasilera de Sao Paulo (Reuters/Carla Carniel)
Brasil

Un foc a la filmoteca de Sao Paulo destrueix part del patrimoni audiovisual sud-americà

S'han cremat més de dos milers de còpies de pel·lícules i quatre tones de material audiovisual

RedaccióActualitzat

Un incendi en un dels dipòsits de la filmoteca de Sao Paulo ha destruït gran part del patrimoni audiovisual més important de Sud-amèrica.

L'edifici afectat contenia més de 2.000 còpies de pel·lícules i 4 tones de material sobre la història del cinema mundial i del Brasil en particular.

Tot el material que s'hi emmagatzemava era molt inflamable, sobretot les pel·lícules d'acetat, i això ha facilitat que les flames es propaguessin amb molta velocitat.

L'origen del foc podria ser unes obres de manteniment que s'estaven fent al sistema d'aire condicionat, tot i que a l'abril els treballadors de la cinemateca ja havien denunciat públicament el risc d'incendi pel mal estat dels edificis i l'abandonament en general de la institució.

El món del cinema brasiler ha lamentat la pèrdua cultural que comporta i atribueix l'incendi a "l'omissió" per part del govern de Jair Bolsonaro, responsable de la gestió de la Cinemateca. Alguns actors i directors de cinema no han dubtat a culpar Jair Bolsonaro del succés, que veuen com a resultat "del seu menyspreu per l'art i la memòria del Brasil".

Un incendi de grans proporcions ha cremat quatre tones de material cinematogràfic (EFE/Sebastiao Moreira)
Un incendi de grans proporcions ha cremat quatre tones de material cinematogràfic (EFE/Sebastiao Moreira)

L'incendi de la Cinemateca no és el primer que afecta institucions i entitats culturals brasileres. El 2018, un foc de grans proporcions va destruir el Museu Nacional de Rio de Janeiro, la galeria més antiga del país, i el 2015 va cremar el Museu de la Llengua Portuguesa.

ARXIVAT A:
CinemaBrasilJair Bolsonaro
Anar al contingut