Calais

Remolquen el ferri encallat a Calais amb les 300 persones a bord sanes i estàlvies

Fan falta quatre remolcadors per retornar la nau que tenia els motors malmesos i dues vies d'aigua després d'embarrancar en un banc de sorra

RedaccióActualitzat

El ferri que portava 300 persones a bord i que va encallar en un banc de sorra a la sortida del port de Calais aquest diumenge al migdia va poder ser remolcat a port amb l'ajuda de quatre remolcadors el mateix diumenge al vespre. Cap dels passatgers ha resultat ferit i molts d'ells, un cop a port, es van tornar a embarcar en un altre ferri en direcció al port de Douvres a les costes britàniques.

La maniobra de rescat ha estat delicada ja que la nau tenia dues vies d'aigua que han estat controlades i els motors malmesos a causa de la col·lisió amb el banc de sorra en el que havia embarrancat.

El vaixell Pride of Kent, de la companyia britànica P&O, feia la maniobra de sortida del port de Calais quan un cop de vent el va desestabilitzar. La força del vent, que en aquell moment superava els 100 quilòmetres per hora, el va fer xocar contra un pont i després el va empènyer cap a l'altra banda del port. Després, segons ha explicat el president del port, Jean-Marc Puissesseau, la nau va quedar atrapada en un banc de sorra.

"Quan surten del seu lloc d'amarratge, aquí els vaixells han de sortir marxa enrere. Ha estat quan reculava que el Pride of Kent ha rebut una ràfega de vent i ha embarrancat molt a prop del port."

La nau va quedar encallada amb 208 passatgers i els 105 membres de la tripulació. Segons la portaveu de la companyia P&O, Karine Warnault, els passatgers van estar "informats en tot moment" i "se'ls va proporcionar atenció i aliments".

Des de dissabte aquest regió del nord de França ha estat en alerta pels vents violents i per ràfegues extremament fortes al litoral. Segons el governador del Pas-de-Calais Fabien Sudry, la zona està acostumada a temporals.

"Calais és un port on sovint hi ha condicions climàtiques excepcionals i aquest matí altres ferris havien sortit de port sense dificultats. Ha estat un esdeveniment excepcional."

L'alcaldessa de Calais, Natacha Bouchart en aquest sentit ha dit que "no hi ha hagut cap problema de seguretat","és l'única vegada que ens hem trobat amb un cas com aquest", ha afegit.

El port de Calais és un dels que registra més volum de viatgers de tot Europa. Més de nou milions de persones el van fer servir per passar fins al Regne Unit pel canal de la Mànega. L'accident del ferri va obligar a interrompre el trànsit marítim al canal entre Calais i Dover que es va poder restablir al vespre

 

 

Anar al contingut