La reina Elisabet II somriu durant una audiència al castell de Windsor
La reina Elisabet II, de 96 anys, aquest any durant el jubileu de platí pels 70 anys al tron (Reuters / Dominic Lipinski)
Londres

Un fals capellà es cola a la guàrdia d'Elisabet II i passa la nit amb els soldats

L'home va passar una nit als barracons amb soldats que protegeixen la reina

RedaccióActualitzat

Un home que es va fer passar per capellà va aconseguir colar-se a la guàrdia que protegeix la reina d'Anglaterra, Elisabet II. L'exèrcit britànic ha confirmat que ha obert una investigació per l'incident, que ha avançat el diari sensacionalista The Sun.

Segons aquesta informació, l'impostor va poder entrar als barracons dels Coldstream Guards, prop del castell de Windsor, dimecres de la setmana passada, simplement dient que era un amic del capellà del regiment.

No li va caldre ensenyar cap document ni credencial per accedir-hi i va aconseguir no només això, sinó que va compartir menjar, beguda i històries amb els soldats.

"L'exèrcit es pren aquesta escletxa de seguretat de forma extremadament seriosa i s'investigarà a fons com una qüestió prioritària", ha afirmat un portaveu del Ministeri de Defensa. "Aquest incident forma part d'una investigació que està en curs i, per tant, seria inapropiat fer cap comentari en aquest moment", ha afegit.

El regiment de la guàrdia de Coldstream es va formar al segle XVII, i un dels encàrrecs que té és la protecció de la monarquia.  

La reina no era a Windsor

Segons el Palau de Buckingham, aquell dimecres la reina justament tornava de passar uns dies a la residència que té a Sandringham, a l'est d'Anglaterra, però des de la casa reial afirmen que no era Windsor quan van passar els fets.

Un portaveu de Buckingham també afirma que l'incident és responsabilitat del Ministeri de Defensa.

Un cop l'home va entrar als barracons, els soldats el van convidar a prendre alguna cosa, i tot seguit els va començar a explicar tot un seguit de "boles", "i els nois s'ho passaven bé amb tanta xerrameca", recull el diari. Els soldats van començar a sospitar que no era qui deia ser quan va començar a explicar que havia treballat com a pilot de proves dels seients d'ejecció, "i que li havien trasplantat diversos òrgans".

Bretxa de seguretat abans del Jubileu de Platí

Aquesta escletxa de seguretat arriba mentre policia i exèrcit es preparen per a la celebració del Jubileu de Platí (70 anys al tron), el mes que ve.

Justament, aquest dijous s'ha sabut que la reina, que va fer 96 anys a l'abril, no assistirà a la tradicional festa als jardins que ofereix cada estiu Buckingham i que es reprenen després de la interrupció per la pandèmia. "Els detalls de l'assistència es confirmaran quan toqui", ha afirmat la residència reial. La sobirana estarà representada en aquests actes festius per altres membres de la família reial.

Foto oficial de la reina amb els seus ponis que la casa reial va difondre amb motiu del 96è aniversari de la monarca
Foto oficial de la reina amb els seus ponis difosa amb motiu del 96è aniversari de la monarca (Reuters/HenryDallalPhotography)

Elisabet II té problemes de mobilitat, i aquest any ja s'ha perdut altres esdeveniments de l'agenda, encara que alguns els ha fet de manera virtual.

A l'octubre, va passar una nit ingressada en un hospital de Londres, i els tres mesos següents, en observació mèdica per problemes de salut.

El Jubileu de Platí el va assolir el febrer passat, el mateix mes que va superar la covid-19. Un dels últims esdeveniments oficials on va anar, al març, va ser un acte en record del seu marit, el Duc d'Edimburg, mort l'abril del 2021.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitReina Elisabet II
Anar al contingut