Barcelona

Un expert en envelliment assegura que podríem viure fins a mil anys

Si arribar als cent anys de vida ja es considera tota una proesa, imagineu-vos poder viure'n fins a mil! El controvertit expert mundial en envelliment, el britànic Aubrey de Grey, assegura que es podria arribar a l'edat de Matusalem si s'hi dediquessin prou esforços científics i tècnics. És més, el científic afirma que si algú s'ofereix a donar cent milions d'euros anuals ho podria aconseguir abans de trenta anys.

Actualitzat
Matusalem va viure 969 anys, segons la Bíblia. Per tant, no és estrany que el seu nom s'hagi convertit en sinònim de longevitat. Però el cas documentat de vida més llarga es queda en els 122 anys i 164 dies, de la francesa Jeanne-Louise Calment, morta el 1997. Per als altres, com a mitjana, l'esperança de vida se situa al voltant dels 80 anys, però Aubrey de Grey assegura que és possible que molt aviat puguem arribar a viure mil anys.

El britànic Aubrey de Grey és gerontòleg, especialista en estudis de longevitat, i president d'una fundació anomenada, precisament, Matusalem, que investiga com curar set tipus de danys cel·lulars que, segons ell, podrien ser el secret de l'eterna joventut. "Jo considero que si tinguéssim cent milions de dòlars l'any aleshores podríem demostrar en menys de deu anys que combatre i vèncer l'envelliment és possible", ha dit.

Aquesta setmana, Grey és a Catalunya convidat per l'Obra Social de La Caixa per fer un cicle de conferències. Segons les seves teories, no només podrem viure més, sinó que també podrem viure millor.
Qüestionat per molts científics, Grey ofereix 20.000 dòlars a qui demostri que les seves teories són errònies. Fins avui, ningú no ha guanyat la recompensa.
Anar al contingut