Ni Somàlia ni els Estats Units han ratificat la convenció de drets del nen. (Foto: Reuters)
Ni Somàlia ni els Estats Units han ratificat la convenció de drets del nen. (Foto: Reuters)
Somàlia

Un exèrcit de nens soldat a Somàlia, pagat pels Estats Units

Nens menors de nou anys formarien part de l'exèrcit del govern de transició de Somàlia que combat els islamistes radicals. Aquest exèrcit es finança amb diners dels Estats Units. El diari "The New York Times" denuncia que aquest exèrcit té reclutats centenars de nens, alguns menors de nou anys.

Actualitzat
Els radicals islamistes utilitzen els nens com a soldats per a la seva lluita. Això era sabut, segons afirma el rotatiu, però no que l'exèrcit del govern de transició, una peça molt important de l'estratègia nord-americana contra el terrorisme a l'Àfrica, també en reclutés.

Segons les Nacions Unides, el govern de Somàlia tindria centenars de nens al seu exèrcit, molts dels quals tindrien menys de nou anys. I és que aquest país, amb els Estats Units, no ha ratificat la convenció dels drets del nen, que prohibeix l'ús de soldats menors de 15 anys, explica l'Unicef.

A l'article del "New York Times", funcionaris de l'executiu somali admeten que davant la lluita contra els islamistes radicals es veuen obligats a recórrer als nens com a soldats.
Anar al contingut