Audiència de Tarragona (ACN)
Audiència de Tarragona (ACN)
Coma-ruga

Un excarter s'enfronta a dos anys de presó per endur-se a casa més de 500 cartes i obrir-ne moltes

El personal del jutjat del Vendrell que l'estava desnonant va trobar a l'interior del pis més de 500 cartes sense repartir, moltes de les quals estaven obertes

Actualitzat

Un excarter de Coma-ruga, al Vendrell, s'enfronta a dos anys de presó per haver-se endut a casa més de 500 cartes sense repartir. A l'extreballador de Correus també se li podria imposar una multa de 6.000 euros i sis anys d'inhabilitació per a càrrec públic pels delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i de violació de secrets.

Els fets es remunten al juliol del 2009. El personal del jutjat que l'estava desnonant va trobar a l'interior del pis 541 cartes sense repartir. Més d'un centenar estaven obertes. Segons la Fiscalia, l'acusat, que ara té 67 anys, "va accedir al contingut de les cartes, secret, sense el permís previ dels seus destinataris."

Les cartes contenien factures, extractes bancaris i currículums. També es van trobar avisos certificats d'arribada que l'excarter havia omplert manualment amb la seva lletra.

Quan es van saber aquests fets, Correus va despatxar el treballador. Al seu torn, l'excarter va presentar una demanda contra l'empresa. L'home, que treballava a Correus des de l'any 2005, va afirmar en la seva declaració davant del jutjat d'instrucció que no sabia que al seu domicili hi tenia sacs amb correspondència i que no sabia com hi havien pogut arribar.

En les al·legacions que va presentar en la demanda contra l'empresa, però, va admetre que, aprofitant la proximitat del seu domicili amb l'oficina, habitualment la correspondència que no podia entregar la deixava a casa i la retornava l'endemà. Segons la seva versió, això ho feia perquè quan acabava el repartiment l'oficina ja havia tancat.

El procediment s'ha allargat perquè l'acusat ha estat en parador desconegut en diferents ocasions. Finalment, el judici, que se celebra amb jurat popular, està previst pel 16 de setembre a l'Audiència de Tarragona.

 

Anar al contingut