Una imatge de la dona quan era monja
La dona va conèixer l'exvicari ja fa anys, quan era monja
Tàrrega

Un excapellà estafa 100.000 euros a una exmonja malalta d'Alzheimer a Tàrrega

Als anys 70 tots dos van deixar el món eclesiàstic i ella el va designar el seu tutor

RedaccióActualitzat

L'exsacerdot Emili T. s'enfronta a cinc anys de presó per presumptament haver-se apropiat entre el 2010 i el 2012 d'un total de 99.800 euros d'una anciana de 81 anys amb Alzheimer.

La dona viu en una residència a Tàrrega i va conèixer l'exvicari als anys 60, quan era monja. Ella era infermera a l'Hospital de Tàrrega i ell va entrar a viure a la residència de l'hospital quan va ser ordenat sacerdot. Als anys 70 tots dos van deixar el món eclesiàstic. Amb motiu d'aquesta amistat, el va designar el seu tutor.

Aconsellada per ell, l'any 2010 es va vendre un pis que tenia a Tàrrega i va posar els diners, 100.000 euros, en una llibreta d'estalvis, a la qual l'exsacerdot hi tenia accés.

La víctima no va sospitar res fins al desembre del 2012 arran de la devolució d'un rebut per impagament de Telefònica. Un exempleat de la banca va ser qui va alertar la dona que havia estat víctima d'una estafa, després de comprovar que s'havia quedat sense diners.

Està acreditat que li van treure diners del compte en 179 operacions. Segons aquest extreballador, l'exvicari argumenta que sempre ho va fer amb el consentiment de la dona, que té Alzheimer. L'acusat hauria tret els diners en transaccions entre 300 i 1.500 euros cada una i durant un període d'un any i mig.

Per aquests fets, la fiscalia demana una pena de 5 anys de presó per a aquest excapellà i per al seu fill per "enriquir-se de forma il·lícita", i també  que retornin els 99.800 euros suposadament estafats i paguin una multa d'uns 2.700 euros.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut