Serà la tercera comissió que investiguen actuacions policials irregulars en l'etapa de Rajoy (EFE)

Un excap de la Policia Nacional denuncia que el van cessar per vincles amb l'independentisme

Ha denunciat Villarejo, Cospedal i Fernández Díaz perquè creu que les gravacions demostren com se'l va cessar per motius ideològics i per l'amistat amb Felip Puig

Redacció/EFEActualitzat

L'excap de la Policia Nacional a Catalunya Narciso Ortega ha presentat una denúncia davant la Fiscalia contra l'excomissari José Manuel Villarejo, l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz pels presumptes delictes d'organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets en l'anomenada operació Catalunya.

En la denúncia, signada per l'advocat Jordi Pina, del despatx Molins, l'excap policial explica que l'operació Catalunya es va gestar per confeccionar proves falses que servissin per intimidar persones vinculades amb el moviment independentista. L'excomandament policial diu que va ser cessat i traslladat a l'Aragó per motius ideològics.

El 17 de març del 2019 va participar al programa FAQS de TV3 (CCMA)

El document fa referència a les informacions publicades les últimes setmanes sobre l'Operació Catalunya, en què comandaments de Policia Nacional, membres del govern espanyol, dirigents del PP i fins i tot periodistes "es van posar d'acord per elaborar un pla" a partir del 2012 contra l'independentisme. Del seu pas per la direcció de la policia Ortega en va parlar, l'any 2019, al programa Preguntes Freqüents, de TV3.


Suposats vincles amb l'independentisme i Convergència

L'escrit assegura que Ortega va ser cessat sorprenentment pel Ministeri de l'Interior i traslladat arbitràriament a Terol, encara que al final "va acceptar Saragossa com a mal menor", per les suposades connivències amb l'independentisme i els vincles amb persones de Convergència Democràtica de Catalunya.

La denúncia d'Ortega considera que el seu cessament formava part de la "campanya d'assetjament i enderrocament a tothom que estigués relacionat amb el moviment independentista" dins de la coneguda com a Operació Catalunya.

Fernández Díaz el va substituir per Agustín Castro Abad que, segons la denúncia, seria amic del ministre, amb qui "compartia una arrelada fe catòlica" i resaven junts a la mateixa parròquia.

El document fa referència a la reunió entre l'excomissari Villarejo i l'exlíder del PP de Catalunya Alicia Sánchez-Camacho, en què la dirigent popular el va situar en una "llista negra" de persones que havien de ser investigades perquè tenia "un munt de connivències" amb l'independentisme, cosa que suposava "un problema afegit" perquè era "íntim" de l'exconseller d'Interior Felip Puig.

També destaca que se'l va sotmetre a una vigilància "il·legal", ja que "no estava immers en cap causa judicial i per tant no podien existir ordres de seguiment autoritzades per algun jutjat".

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicia NacionalPolicialCorrupcióJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut