Edifici de Tiana, utilitzat per l'Escola Mireia, on va passat els fets que denuncia Roger Casanovas
Edifici de Tiana, utilitzat per l'Escola Mireia, on va passat els fets que denuncia Roger Casanovas
Montgat

Un exalumne de l'escola Mireia de Montgat denuncia abusos d'un professor de religió

35 anys després ho confessa a Facebook i recull l'episodi en una cançó: "Aquell abús a dins l'escola mentre em mira el nen Jesús"

Actualitzat

Nou cas d'abusos sexuals a un menor en una escola. Qui ho denuncia, un exalumne de l'escola Mireia de Montgat, al Maresme, assegura que el professor de religió va masturbar-se davant seu almenys en dues ocasions durant el curs 1984-85, quan ell tenia 14 anys.

Roger Casanovas ha decidit, després de 35 anys, fer públic el seu cas després de veure com es destapaven els últims casos de Montserrat i de Constantí, i ho fa en un text al seu compte de Facebook:

 

Explica que el seu tutor el va cridar i el va portar en una petita habitació on només hi havia una finestra, una butaca i un nen Jesús penjat a la paret. Una imatge i una olor que li van quedar gravades.

"A la cambra només hi ha un sofà individual, una finestra i la figura del nen Jesús penjada a la paret. Només d'entrar, ell m'abraça. Fa olor d'una colònia antiga, de vegades encara l'oloro."

El mestre seu al sofà i el fa seure, d'esquena, sobre les cames. El relat és explícit:

"Miro de girar-me, però ell m'aguanta el coll i no em deixa. S'està masturbant... el mestre de religió. Quin fàstic. Em marejo... La seva olor és penetrant i es barreja amb altres flaires.
Acaba... em diu que no em giri. M'agafa pel front i m'estira sobre ell."

Casanova anima que altres víctimes facin com ell.

Notícia relacionada: "Pederàstia i Església, radiografia a Catalunya"

 

Roger Casanovas ha denunciat haver estat víctima d'abusos fa 35 anys.

Els fets van passar en un edifici utilitzat en aquella època per fer classes, situat a Tiana, i que actualment és un convent de monges. Sembla que el professor de religió no era un capellà i segons l'actual direcció de l'escola, tenia fills que estudiaven al centre.

Una cançó

Roger Casanovas, que ara és músic, recull aquest episodi en una cançó autobiogràfica, "Sorrut quan vull":

 

Dos paràgrafs de la cançó recullen l'episodi, on recorda aquell nen Jesús, i lamenta el seu pas per aquella escola religiosa.

"En vaig tenir prou de tant d'excés. / Fugint de tot, buscant la pau internament/ Oblidant, per cert, aquell abús/ a dins l'escola mentre em mira el nen Jesús, / mentre ningú va creure el meu discurs."

 

Notícia relacionada: "9 cançons que denuncien abusos sexuals i violència contra menors"

 

Segons explica a El Nacional.cat, el cas li va provocar greus problemes de salut, com fortes migranyes, i el va afectar en el rendiment als estudis.  I explica, com també diu en la cançó, que el pitjor va ser que ningú no el va creure.

"El que em va fer més mal va ser que ningú em cregués."

"A casa es feia el silenci quan parlàvem del tema."

Va explicar-ho a l'escola però no hi va rebre suport. També ho va explicar a la seva mare, que el va creure però tampoc va servir de res. La seva mare treballava de secretària al mateix col·legi.

 

Actual edifici de l'Escola Mireia a Montgat.

L'actual direcció de l'escola Mireia ha explicat a TV3 que estan investigant el cas, però que no té res a veure amb els fets. La propietària i directora de l'escola en aquella època era de l'Opus Dei, però als anys 90 la titularitat del centre va canviar de mans. Actualment, tant el professor com la directora d'aquella època han mort.

Reportatge relacionat: "Silencis i encobriment en casos de pederàstia"

 

ARXIVAT A:
Pederàstia MenorsEsglésiaReligióAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut