Estudiants de Hong Kong mostren fotografies del jove de 22 anys mort durant les protestes (Reuters)
Estudiants de Hong Kong mostren fotografies del jove de 22 anys mort durant les protestes (Reuters)
Hong Kong

Un estudiant de 22 anys, primera víctima mortal de les protestes a Hong Kong

La versió policial és que les ferides al cap que presentava el noi se les va fer en caure d'un primer pis fugint dels gasos lacrimògens

Actualitzat

Els enfrontaments entre estudiants i policies a Hong Kong han causat el primer mort des que van començar les protestes fa uns mesos.

Es tracta de Chow Tsz-lok, un jove de 22 anys, estudiant de la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, que va quedar ferit greu el cap de setmana passat de resultes d'una càrrega policial.

Les circumstàncies de la mort de l'estudiant no són clares. La versió policial sosté que les ferides al cap que presentava el jove les havia provocat una caiguda d'una planta a l'altra d'un aparcament durant una càrrega dels antiavalots el cap de setmana passat. El seu cos va aparèixer enmig d'un bassal de sang dins d'un aparcament a prop d'on la policia havia disparat gasos lacrimògens.

L'estudiant el van traslladar inconscient a l'hospital dilluns al matí, després d'una nit d'enfrontaments entre la policia i els manifestants al districte de Tseung Kwan O, a l'est de Hong Kong.

Poca estona després de fer-se pública la mort de l'estudiant, ja hi ha hagut les primeres concentracions de dol a les ciutats universitàries. Alguns estudiants mostraven fotografies de Chow Tsz-lok abans de ser traslladat a l'hospital:

Concentració de dol per la mort de l'estudiant Chow Tsz-lok (Reuters)

Ara, la mort d'aquest estudiant de 22 anys es creu que desencadenarà una nova onada de protestes contra l'actuació de la policia per reprimir la protesta que dura ja cinc mesos i que va començar per demanar la retirada de la proposta de llei d'extradició a la Xina.

Organitzacions estudiantils ja convoquen a les xarxes socials a fer una vetlla fúnebre massiva a tot el territori per la mort de l'estudiant Chow Tsz-lok. Diversos fòrums en línia que coordinen el moviment de protesta convoquen a fer una manifestació amb espelmes aquest divendres a la nit en memòria de l'estudiant mort.

Concentració de dol per la mort de l'estudiant Chow Tsz-lok (Reuters)

ARXIVAT A:
Hong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut