França

Un estudi revela que menjar peix i marisc redueix el risc de demència en persones grans

Les persones d'edat avançada que prenen peix o marisc almenys un cop per setmana es troben en una situació de menor risc de contraure demència, i fins i tot Alzheimer, segons un nou estudi publicat en l'última edició de "British Medical Journal". Amb dades d'un estudi a gran escala, un equip d'investigadors de la Universitat Victor Segalen Bordeaux de França han investigat la relació entre el consum de peix, ric en àcids grassos polinsaturats, o carn, rica en àcids grassos saturats, i el risc de demència.

Actualitzat
A l'estudi van participar 1.674 persones majors de 68 anys sense demència i que vivien al sud-oest de França. Es va anar registrant diàriament la freqüència del seu consum de carn i peix o marisc, amb un seguiment dels participants durant dos, cinc i set anys consecutius. Es va observar que els participants que menjaven peix o marisc almenys un cop per setmana van registrar un menor risc de ser diagnosticats de demència en els set anys següents. No es va trobar, en canvi, relació alguna entre el consum de carn i el risc de demència. A més de proporcionar protecció vascular, els àcids grassos continguts en el peix poden reduir la inflamació al cervell i tenir un rol concret en el desenvolupament i la regeneració de les neurones, segons indiquen els autors de l'estudi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut