En excés, pot produir úlceres gàstriques

Un estudi revela que l'aspirina té propietats anticancerígenes

Un equip de científics de la Universitat de Colúmbia assegura en un estudi publicat a la revista de la Societat Mèdica dels EUA que l'aspirina redueix el càncer de mama. A més de les conegudes propietats coagulants, aquesta medicament reduiria un 20% el risc de patir càncer de mama. Aquest és el resultat de la investigació que han realitzat a un grup de dones que van consumir l'analgèsic i productes similars un cop a la setmana, durant sis mesos o més.

Actualitzat
L'estudi ha documentat que les dones que van consumir set o més aspirines a la setmana tenien un 28% de risc menys, segons han fet públic. "Aquestes dades se sumen a la creixent evidència que dóna suport a l'ús regular de l'aspirina i altres analgèsics antiinflamatoris no esteroides com a agents preventius del càncer de mama, especialment entre dones postmenopàusiques", segons ha indicat l'estudi. L'atractiu de l'aspirina per prevenir el càncer de mama és la seva facilitat de consum, així com la reducció de riscos d'altres malalties. No obstant, els científics han volgut advertir que "és necessari equilibrar els beneficis potencials amb els efectes negatius del consum prolongat de l'aspirina, com les úlceres gàstriques i els vessaments gastrointestinals".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut