L'estudi es basa en l'anàlisi d'imatges de la Costa Brava penjades a Instagram amb l'etiqueta #colorscostabrava
L'estudi es basa en l'anàlisi d'imatges de la Costa Brava penjades a Instagram amb l'etiqueta #colorscostabravav (ACN)
Costa Brava

Un estudi cromàtic troba els vuit colors que representen la Costa Brava

L'estudi "El Patrimoni Cromàtic de la Costa Brava" s'ha realitzat a partir de l'anàlisi de més d'11.000 imatges d'Instagram amb l'etiqueta #colorscostabrava

RedaccióActualitzat

La Costa Brava la representen vuit colors agrupats pel seu patrimoni arquitectònic, gastronòmic, cultural i natural. Gràcies a un estudi que analitza el patrimoni cromàtic del litoral gironí s'ha pogut realitzar una guia dirigida a dissenyadors i professionals de la comunicació amb tots els colors representatius d'aquesta zona.

L'estudi "El Patrimoni Cromàtic de la Costa Brava", realitzat per Núria Puig i Íngrid Baraut, ha analitzat més d'11.000 imatges de la xarxa social d'Instagram amb l'etiqueta #colorscostabrava. D'aquestes, es van acabar prenent per mostra prop de 700.

La investigació es divideix en diverses categories: patrimoni arquitectònic (monuments, urbanisme, materials i elements de construcció), patrimoni cultural (rituals, festes, artesania i oficis), patrimoni gastronòmic (mercats, plats, matèria primera i elements culinaris) i patrimoni natural (camp, flora i fauna, mar i postes de sol).

De cada categoria, les autores van analitzar imatge per imatge i, de cadascuna, en van triar mitjançant un programa informàtic els quatre colors més present a la superfície de la fotografia.

El resultat de la investigació és una paleta cromàtica que es pot consultar per internet, amb l'objectiu de servir de guia a dissenyadors i professionals de la comunicació que vulguin reproduir les sensacions de, per exemple, passejar per indrets com Calella de Palafrugell.

El projecte va rebre el Premi de Recerca Yvette Barbaza convocat pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i que es va atorgar en el marc dels Premis G!13.

Anar al contingut