Un estudi conclou que el primer any d'un gos equival a 30 d'una persona

L'envelliment dels gossos respecte el dels humans es va alentint, segons una investigació de la Universitat de Califòrnia

Actualitzat

La creença popular, que la ciència ha negat repetidament, és que cada any d'un gos equival a set anys d'un humà. Fàcil de desmentir, de fet, si calculem que l'edat dels gossos més grans tindria proporcions matussalèmiques en el suposat equivalent humà.

Ara un estudi de la Universitat de Califòrnia aporta noves dades per aclarir, definitivament, quina correlació d'edat hi ha entre els humans i els seus millors amics animals, tot i que, de moment, l'estudi es limita a una sola raça: la dels gossos labrador retriever.

Els investigadors han estudiat un element present a l'ADN, els grups metil, que s'incrementen amb l'edat i s'acumulen al nostre organisme, tant en les persones com en els gossos.

Segons l'estudi, aquests elements s'acumulen més ràpidament en els gossos, i fan que el seu envelliment sigui més ràpid, tot i que amb els anys es va alentint.

Després d'analitzar l'envelliment de 105 gossos --tots labradors--, els investigadors van poder afinar la seva fórmula, i van acabar concloent que un gos d'un any té una edat equivalent a la d'un humà de 30 anys, mentre que un de quatre tindria uns 52 anys.

L'estudi, publicat a la revista Cell Systems, inclou un gràfic que compara l'edat d'un gos amb la de l'actor Tom Hanks i l'il·lustra amb fotografies de diferents moments. L'edat actual de l'actor, 63 anys, equivaldria a la d'un gos d'uns nou anys.

ARXIVAT A:
Ciència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut