Un espectacle visual recorda els 900 morts de l'aviació feixista a Barcelona

RedaccióActualitzat

Barcelona commemora aquest cap de setmana el 80è aniversari del bombardeig de la ciutat. Va ser el març del 1938, quan durant tres dies seguits la ciutat va ser bombardejada per l'aviació feixista italiana de manera ininterrompuda.

Els bombardejos del 16, 17 i 18 de març de 1938 van deixar almenys 900 morts.

L'estratègia dels feixistes italians era afeblir la moral de la rereguarda del bàndol republicà.

 

 

L'Ajuntament recorda aquests fets, emmarcats en la Guerra Civil Espanyola, amb una sèrie d'actes del Comissionat de Programes de la Memòria.

Un dels més destacats ja s'ha estrenat a la mateixa plaça Sant Jaume. Un "videomapping" que es projecta sobre la façana del consistori.

 

En el "mapping" hi ha vivències d'aquells dies. Els creadors de la projecció "L'arbre de la memòria" s'han estimat més no fer servir sirenes, crits ni explosions. Han capgirat la perspectiva. Si, fa vuitanta anys, del cel en queien bombes, ara neix un arbre que puja cap al cel.

La projecció es pot veure aquest cap de setmana a la façana de l'ajuntament. Sessions cada quart d'hora, de dos quarts de 8 a les 9 del vespre.

Catalunya Ràdio ha recordat l'efemèride amb l'ajuda del testimoni de Marià Gadea, que en aquell moment tenia 13 anys, i l'historiador Dani Cortijo.

ARXIVAT A:
Memòria històrica
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut