Barcelona

Un espectacle de circ a càrrec de Los Galindos dóna el tret de sortida a FiraTàrrega

El teatre, la música i el circ tornen, un any més, a envair els carrers de Tàrrega. El teló de l'edició número 31 de FiraTàrrega, que no s'ha escapat de les retallades econòmiques, s'ha aixecat aquest dijous amb un espectacle de circ dels catalans Los Galindos, titulat "Entròpic". Tot i tenir un 10% menys de pressupost, aquest any hi participen prop de cent companyies, setze de les quals estrenen espectacle a la capital de l'Urgell. La direcció assegura que aquest any ha volgut fer una fira més internacional i potenciar també les representacions dins de les sales. També es potencien les companyies catalanes.

Actualitzat
FiraTàrrega, la fira de teatre al carrer que omple d'artistes i programadors de tot el món la capital de l'Urgell, oferirà fins diumenge unes 260 funcions d'un centenar de companyies. L'acte inaugural, titulat "Entròpic", ha anat a càrrec de Los Galindos i hi han participat 20 artistes, entre músics i trapezistes.

La fira compta amb els espectacles "Los pequeños nadas", de la companyia catalana Último Comboio, i "The self-portrait", dels coreans Visual Theater Company CCOT. La companyia Nuyan Works, del jove videocreador Jordi Guim, hi presenta la proposta "DayDream" i Jordi Galí fusiona el circ i la dansa a "Cîel". Altres artistes també s'arrisquen a la plataforma de la FiraTàrrega, com el català Jordi Rocosa, la coreògrafa Sol Picó, la companyia Vero Cendoya i l'artista catalana Anna Estarriola.

La fira inclou espectacles d'àmbit nacional i internacional, com propostes de 28 països diferents, i posa força èmfasi en els muntatges iberoamericans. Aquest any són els convidats especials al certamen, tot i que també s'hi poden veure muntatges provinents de Corea, els Estats Units o l'Europa de l'Est.

FiraTàrrega també recorda els més petits i ha previst diferents programes dirigits al públic infantil i familiar. Per als més grans, "+75" fa una crítica als problemes d'accessibilitat dels més ancians.

La fira s'allarga fins diumenge amb la majoria d'espectacles gratuïts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut