Un escàndol sobre apostes amb informació privilegiada entra en la campanya de Rishi Sunak

S'investiguen almenys quatre persones properes al primer ministre britànic, que ja està enfonsat en els sondejos de les eleccions que es faran el 4 de juliol al Regne Unit

Fa un mes, el primer ministre britànic, Rishi Sunak, va anunciar que avançava les eleccions generals i que es farien el 4 de juliol, en una compareixença sota la pluja a les portes de Downing Street. A les cases d'apostes, molt populars al Regne Unit, ja s'havien obert les travesses sobre la data, que la majoria de gent esperava a la tardor.

El que ara ha esclatat en la campanya de Sunak és que hi ha persones del seu entorn que es van jugar diners molt poc abans de fer-se pública la data definitiva i que ara estan sent investigades. La comissió del joc creu que podrien haver disposat d'informació privilegiada.

"Qui hagi trencat les regles no només haurà d'afrontar el pes de la llei, sinó que m'asseguraré que se'l faci fora del Partit Conservador", ha dit el primer ministre britànic, que s'ha mostrat "increïblement enfadat" per aquesta qüestió, en unes declaracions a la BBC. Sunak ja tenia prou problemes abans que li aparegués un escàndol d'apostes.


Els investigats

Hi ha almenys quatre persones de molta confiança de Sunak que van apostar per la data del 4 de juliol: un secretari, un escorta i un matrimoni format pel director de campanya i una candidata conservadora.

El primer cas que es va saber és el del conservador Craig Williams, ajudant del primer ministre i que es presenta a la reelecció per Montgomeryshire and Glyndŵr. Va reconèixer que "havia comès un error" apostant que les eleccions serien al juliol. Tres dies abans de saber-se la data, va apostar 100 euros i en va guanyar 500.

La comissió del joc també investiga una altra candidata tory, Laura Saunders, i el seu marit, Tony Lee, que dirigeix la campanya electoral dels conservadors. Saunders, que ha treballat per al partit des del 2015 i ara ho feia a la secció internacional de la formació, és candidata per la circumscripció de Bristol North West.

També s'ha sabut que un agent de l'equip de seguretat personal del primer ministre va ser detingut dilluns després de conèixer-se que va apostar sobre la data de les eleccions. Scotland Yard va indicar que el policia va ser suspès i posteriorment arrestat com a sospitós de mala conducta en càrrec públic.

Les quantitats apostades no han transcendit.

 

Un tuit esborrat

En paral·lel a aquestes últimes informacions, el Partit Conservador ha esborrat un missatge que havia publicat a les xarxes socials, on feia broma sobre les possibles apostes amb informació privilegiada.

"Si apostes pels laboristes, no pots guanyar mai", deia el tuit esborrat, amb la foto d'una ruleta. Quan el van publicar, encara no se sabien les últimes investigacions.

El problema per Sunak és que l'escàndol de les apostes se suma a una campanya farcida d'errors de càlcul i d'imatge, com quan va haver de demanar disculpes per no sortir a la foto dels aliats que commemoraven el desembarcament de Normandia, perquè ell havia marxat a fer una entrevista electoral.

Els sondejos ja donen a l'oposició laborista una majoria absoluta més gran que la que va tenir Tony Blair el 1997.

ARXIVAT A:
Regne UnitRishi Sunak
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut