Madrid

Un error informàtic ha permès veure l'esborrany de la renda d'altres contribuents

Fonts de l'Agència Tributària asseguren que ja s'ha resolt la incidència, que s'ha comunicat a l'Agència de Protecció de Dades

RedaccióActualitzat

Alguns contribuents que han entrat al web de l'Agència Tributària (AEAT) per consultar l'esborrany de la declaració de la renda s'han trobat a la pantalla les dades d'altres persones. Fonts de l'AEAT asseguren que ja s'ha resolt la incidència, que s'ha comunicat a l'Agència de Protecció de Dades.

L'error, que ha passat durant el matí, ha obligat a deixar inactiva l'opció de "vista prèvia" de l'esborrany des de la 1 del migdia de dimecres fins aquest dijous a la tarda.

No se sap quantes persones han pogut veure les dades encreuades, però les mateixes fonts asseguren que ha de ser un nombre reduït. L'argument és que l'error passava quan dues persones clicaven alhora la pestanya de "vista prèvia" i la petició anava al mateix servidor, del centenar que té l'AEAT.

L'Agència de Protecció de Dades analitza els fets per veure si hi ha "indicis suficients" per obrir un procediment d'infracció.

Fins a les 5 de la tarda d'aquest dijous s'han presentat més de 465.000 declaracions de la renda, un 22% menys que l'any anterior a la mateixa alçada de la campanya. Hisenda espera rebre més de 19,7 milions de declaracions. El termini acaba el 30 de juny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut