Una pantalla d'ordinador i, al fons, una sanitària vacunant un home gran
Una sanitària vacuna un home a Fira de Barcelona, a l'abril (Europa Press/David Zorrakino)

Un error de seguretat a la web de vacunació de Salut deixa al descobert dades personals

La vulnerabilitat, que ja està arreglada, ha exposat el nom o el DNI d'alguns usuaris, però no informació clínica

RedaccióActualitzat

Un error de seguretat ha fet que quedessin al descobert dades personals d'usuaris registrats a la cita prèvia de Salut per vacunar-se.

Es tractaria del nom, el DNI i la informació relativa a la citació per vacunar-se, segons ha admès aquest dilluns la Generalitat, després que ho hagués avançat eldiario.es.

Segons la Generalitat, en l'error no hauria quedat exposat l'historial clínic dels usuaris, ni dades com l'adreça o el telèfon mòbil. A la web afectada per la vulnerabilitat "únicament hi consten les dades específiques de citació al procés de vacunació".

"La web de vacunació Covid s'ha dissenyat com un sistema específic per a la gestió de les vacunes, aïllat dels sistemes d'historial electrònic de la ciutadania. L'objectiu ha estat simplificar al màxim els tràmits de reserva de cites per afavorir la vacunació, reduir l'absència i facilitar en la gestió electrònica de les cites"

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha emès un comunicat en què assegura que la vulnerabilitat de l'aplicació ja ha estat corregida. Ara es treballa conjuntament amb Salut per investigar-ne les causes i veure quines millores s'hi poden incorporar.

 


Peticions fora de l'habitual

El web de vacunes està sota un seguiment continu, "donada la visibilitat i transcendència" que té. En aquest monitoratge es van identificar sol·licituds d'accés sospitoses. Les autoritats van detectar un incident en què es feien peticions d'informació al web fora del que és habitual.

La setmana passada, justament, hi va haver un error semblant a la Comunitat de Madrid, relacionat també amb les dades de vacunació.

ARXIVAT A:
Protecció de dadesCoronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut