L'operació, a tot Espanya, l'ha fet la Policia Nacional alertada per Europol

Un entrenador de bàsquet infantil de Girona, entre els 8 detinguts acusats de pedofília

Dues de les detencions s'han fet a la demarcació de Barcelona. La investigació va començar al Canadà per l'alerta d'una xarxa social

Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Un entrenador d'un equip de bàsquet infantil de la demarcació de Girona és una de les vuit persones detingudes a tot Espanya en una operació contra la tinença i la distribució d'imatges d'explotació sexual infantil.

Dues de les detencions s'han fet a la demarcació de Barcelona. La resta, a les províncies andaluses d'Almeria, Còrdova i Sevilla, a Madrid i a Toledo, a Castella-la Manxa.

Sobre el detingut a Girona, fonts de la investigació han explicat que entre l'abundant material trobat a casa seva no hi hauria cap imatge dels menors amb els quals tractava, nens de 13 i 14 anys.

No sembla, de fet, que produís continguts, però sí que n'emmagatzemava de manera abundant: tenia fins a 39 gigabites en diversos dispositius.

Aquesta operació, duta a terme per la Policia Nacional a partir d'una alerta d'Europol, va començar arran de la denúncia presentada al Canadà per una xarxa social que va detectar que era utilitzada per distribuir material pedòfil des d'Espanya.

En l'operació, a més de fer les vuit detencions, s'hi han intervingut una vintena de dispositius: tretze telèfons mòbils, dues tauletes tàctils, un ordinador de sobretaula, un portàtil, una memòria USB i tres discos durs.

ARXIVAT A:
Policial Policia Nacional Agressió sexual
Anar al contingut